Hírek

 

 

Tudósítás a HELSA Andráshida- Sármellék (7:0)  bajnoki mérkőzésről

 

Zalaegerszeg, vezette:   Pörzse (Papp,Cseresnyés)

A csapatok az alábbi felállásban kezdték a mérkőzést:

Andráshida:  Lahocsinszky- Szíjártó,Kovács( varga),Agg Péter,Molnár-Kiss( Tamándi),Takács,Májer,Agg Zoltán( Sebők)-Józsa( Gergye),Parrag
Sármellék: Sági-Mikolás,Nagy(Csüri),Müller( Magas) Hegedüs- Tislér Zsédely( Zsótér),     ,Balogh,Antal, Tihanyi - Zanati Zsolt,( Buzamat Mihály)

Első tavaszi mérkőzésére úgy készült csapatunk, hogy több meghatározó játékosát nélkülöznie kellett munkahelyi elfoglaltság, illetve sérülés miatt. Különösen érzékenyen érinti az együttest, hogy csapatkapitánya legjobb esetben is csak a tavasz második felében állhat Kocsis Norbert vezetőedző rendelkezésére. Az első néhány perc  tapogatózó játékkal kezdődött, mint ahogy várható volt a hazai csapat támadott, a mieink kontratámadásokra rendezkedtek be. A taktika 43 percig működött, amikor is 2 perc alatt 2 elkerülhető gólt kaptunk. Az első gólt a hazaiak az alapvonalról lőtték úgy, hogy kapusunk kezéről került a hálóba a labda. Rá két percre a hazaiak által elvégzett szöglet utáni fejes megpattant egyik játékosunkon, és a tehetetlen kapusunk mellett a hálóba vánszorgott a labda.

Az első félidő alapján nem volt benne a meccsben a katasztrofális második félidei játék és a kiütéses vereség. A hazaiak szinte minden ellenállás nélkül jutottak el a kapunkig, és tulajdonképpen tetszés szerint érték el a góljaikat. Ebben a játékrészben képtelen voltak játékosaink a labdát megtartani, vagy támadást vezetni. Sajnos a hatpontos mérkőzést úgy nyerte meg a hazai csapat, hogy szinte megizzadnia sem kellett játékosainak. Gyorsan el kell felejteni a meccset, és a következőkben az őszi teljesítményhez közelíteni a játékot. Meggyőződésem, hogy csapatunk ennél sokkal többre képes .

 Dr. Tihanyi Ottó

U19: Andráshida-Sármellék 5:3


 Edzői értékelések az őszi szezonról

 

Interjú Kocsis Norberttel a felnőtt csapat vezetőedzőjével

 

Hogy értékeled a nyári felkészülést? Milyen reményekkel vágtatok neki az őszi idénynek?

A tavalyi pontvadászatban csapatunk kiesett a megyei másodosztályból az elért helyezés alapján. A nyári holt idényben lehetett hallani bizonyos információkat miszerint lesz lehetőség ismét úja ebben az osztályban indulni. Az igazsághoz tartozik, hogy a csapatot abszolút nem foglalkoztatta melyik ligában indul, a tavalyi évet végig küzdő társaság kivétel nélkül maradt volna a csapatnál osztálytól függetlenül. Külön öröm számomra, hogy a régi csapatunk megmaradása mellett sikerült új játékosokat igazolni, szám szerint hetet.

Érkezett: Zsédely Christian, Lakesz Gergő, Tomity Ádám, Magas Milán Alsópáhokról, Tihanyi Tamás Türjéről, Balogh Péter Zalaapátiból, és Müller Gábor Hévízről.

Július közepén kezdtük meg a felkészülést az őszi szezonra heti két edzés, és két előkészületi mérkőzés szerepelt a programban három héten keresztül, majd az utolsó héten három edzéssel, és egy edzőmérkőzéssel készültünk. A felkészülés során a fizikai felkészítés mellett az új játékrendszer betanulása volt a cél. A csapat az 1-4-4-3-as felállási formában szerepelt, ez a rendszer volt a legalkalmasabb az összetételt illetően, valamint ez áll legközelebb az én labdarúgásról alkotott elképzelésemhez,

A felkészülési időszakunkat összességében 80%-osra értékelem. Az edzéslátogatottság kiváló volt ebben a szakaszban, az előkészületi meccseken pedig sikeresen hajtottuk végre a tanultakat.

Az őszi pontvadászatban a csapat az alábbi pozíciót foglalja el a tabellán:

 

 

Kérlek, értékeld az egyes meccseken mutatott játékot és eredményt!

Az első bajnoki mérkőzésünkön Zalaszentgyörgyre látogattunk ahol jó játékkal elhoztunk egy pontot idegenből. Van hiányérzet az eredménnyel kapcsolatban, véleményem szerint több volt ebben a meccsben, de összességében elégedett vagyok a döntetlennel.

Következett két hazai mérkőzés sorrendben Zalaszentiván majd Andráshida ellen. Mindkét találkozót vereséggel zártuk, de végig domináltuk , lényegesen többet birtokoltuk a labdát ellenfeleinknél, több helyzetet is alakítottunk ki náluk, de sajnos a gólszerzéssel hadilábon álltunk, így bár fájó ezt kimondani, de sajnos megérdemelten szenvedtünk vereséget ezeken a meccseken.

A következő egy hónap elég mozgalmas volt a csapat életében, Itt kell elmondanom, hogy egyedüli kapusunk Sági Tamás megsérült, és az őszi szezonban már nem tudott a csapat rendelkezésére állni. Helyét Tislér Lajos vette át, akiről köztudott, hogy mezőnyjátékos, és kinn is hasznára tudna lenni csapatunknak.

Következett ez 4:3 arányban elvesztett mérkőzés Zalaapátiban, egy fordulatos izgalmas mérkőzésen maradtunk alul ahol győzelmi esélyeink nekünk voltak inkább, de fontos lélektani pillanatokban nem tudtunk gólt szerezni, pedig a lehetőségeink megvoltak rá bőven.

Egy hétre rá Rezi csapatát fogadtuk, és a csapat óriásit küzdve berángatta a három pontot. A találkozó előtt a játékosok átérezték a meccs fontosságát, és ennek megfelelően mentálisan, és taktikailag is ellenfele fölé nőtt, és megérdemelten tartotta itthon a három pontot. A krónikához tartozik még, hogy tizenegy játékos állt rendelkezésre ezen a meccsen.

Következő hétvégén Bödére mentünk, ahol öt nullás vereséget szenvedtünk. Mivel szombati mérkőzés volt, ezért újra tartalékosan álltunk fel. Az igazsághoz tartozik, hogy ezen a meccsen egy cseppnyi esélyünk sem volt a pontszerzésre.

Az újabb fordulóban a jó erőkből álló addig hibátlan Keszthelyt fogadtuk, és nyertünk 3:2 arányban. A csapat ezen a meccsen mind támadásban, mind védekezésben óriásit nyújtott, így teljesen megérdemelt a győzelme.

Következett két hazai vereség Cserszegtomaj, és Zalaszentmihály ellen. Az első mérkőzésen a csapat lélektelenül, és rengeteg hibával játszott.

Zalaszentmihály ellen 1:1-es állásnál büntetőt hibáztunk, majd kapufát rúgtunk, az ellenfél pedig két kontrával elért góljaival elvitte a három pontot. Újabb olyan találkozón maradtunk pont nélkül, ahol mi játszottuk a játékot, sorra alakítottuk ki a helyzeteket, az ellenfél pedig három kapura lövésből három gólt szerzett.

Ezután a vereség után arra az  elhatározásra jutottam, hogy a hátralévő négy mérkőzésre játékrendszert váltok, és átállok egy új az eddiginél nyíltabb felállási formára. Több tényező is indokolta ezt, többek között az, hogy ebben a rendszerben garantált a bátrabb támadó játék. A középpályát megszálltuk, itt többnyire mindig létszámfölényben voltunk, valamint két belső támadó középpályással az előre játékunk is hatékonyabb volt. Ennek egyenes következménye, hogy javult a támadó játékunk tengelyben, és a széleken egyaránt.

Az utolsó négy mérkőzésünkön hét pontot sikerült szerezni az új rendszerben, ebben egy idegenbeli, és egy hazai győzelem, valamint egy idegenbeli döntetlen, és egy hazai vereség van.

A csapatunk őszi szereplése tényszerűen:

 

Hogyan értékeled átfogó módon az őszt? Maradt-e benned hiányérzet, akár a játékot akár a helyezést illetően?

A csapat a tizenegyedik helyen telel, de véleményem szerint hét pont bennünk maradt, amivel a tabella első harmadában tölthetnénk a pihenőt. Amelyik mérkőzéseken tényleg nüanszokon múlott, hogy a fontos lélektani pillanatokban nem mi nyertünk, valamint nem szereztünk pontot a Zalaapáti idegenbeli , a hazai Zalaszentmihály elleni, valamint a Police Ola elleni idegenbeli találkozók.

Voltak olyan meccsek is ahol végig irányítottuk a játékot, lényegesen többet birtokoltuk a labdát ellenfelünknél, de igazából nem voltunk veszélyesek, éppen ezért ezeket a meccseket nem sorolom ebbe a kategóriába.

Összességében én is, és a csapat is egy tanulási folyamatként éltük meg ezt az őszt. Újra sikerült megtapasztalnunk, hogy milyen nyerni ebben az osztályban, milyen úgy készülni egy mérkőzésre, hogy adott esetben komoly esélyünk van azon. A tavalyi évhez képest mindenképpen sikeresebbek vagyunk, bár állítom, hogy kisebb szerencsével előrébb tudtunk volna végezni.

Volt-e esetleg olyan egyéni teljesítmény, amit kiemelnél?

Egyénileg senkit sem szeretnék kiemelni,  egyrészt mert én mindig csapatban gondolkodom, másrészt pedig mindenki a lehetőségeihez mérten odatette magát. Amit elértünk azt a csapat érte el, nem az egyének. Amit még fontos megemlítenem az értékelés végén, hogy sok csapatnál dolgoztam már, de ilyen összetartó, egymásért ilyen szinten küzdeni tudó társaságot még nem láttam. Azt gondolom, hogy igazából Sármellék erejét ez adja, és ez az erő fogja segíteni azt, hogy tavasszal még jobb helyezést érjünk el.

Köszönöm, és sok sikert kívánok a téli felkészüléshez, valamint a tavaszi szerepléshez.

***

Interjú Babati Józseffel az ifjúsági csapat vezetőedzőjével

Hogy értékeled a nyári felkészülést? Milyen reményekkel vágtatok neki az őszi idénynek?

Elöljáróban szeretném elmondani, hogy nagy változások történtek a korosztály versenykiírásban, mert 23 éven felüli játékost egyáltalán nem lehetett szerepeltetni. Ebből következően fiatalokkal bővült a keret, és 20 játékossal vágtunk neki a felkészülésnek. Rendkívül elégedett voltam az edzéslátogatottsággal, amely 80-90 % körül mozgott. Heti 2 edzés és  1 edzőmeccs szerepelt a tervekben, amelyet meg is valósítottunk. Az 1-5.helyezést tűztük ki célul a bajnokság kezdetén, és ennek nyilvánvalóan az év végére kell teljesülnie. Jelenleg a 3.helyen állunk, és most már a bajnoki címet célozzuk meg.

Kérlek, hogy  értékeld a csapat őszi teljesítményét!

Úgy ítélem meg, hogy a tavaszhoz képest sokat javult a játékunk, különösen az agresszív letámadást és a kombinatív játékot gyakoroltuk, amelynek nagy részét visszakaptam a meccseken. A csapatrészeket értékelve el kell mondanom, hogy a szezon kezdetén elkerülhető gólokat kaptunk, de aztán ezen a téren is javultunk. A védelemmel elégedett vagyok, és a középpályás védekezésünk is sokat javult. A csatárjátékunkról mindent elmond a sok rúgott gól, illetve az, hogy két játékosunk is 20 gól körül termelt. A mérkőzések nagy részén a 4-4-2 felállást választottam, de az ellenfélhez igazodóan a 3-5-2 formációt is alkalmaztam. A jobb csapatok ellen- pl. Keszthely, Páterdomb, az ellenfél irányítóját kapcsoltuk ki, ezért nyerhettünk ellenük. Annyi hiányérzetem mindenképpen van, hogy 2 meccsen- a Police és a Andráshida ellen nem lőttünk gólt, el is vesztettük a meccseket. Úgy látom, hogy a fiatalok néha megilletődötten játszanak, nyilván ez később javulhat.

Összességében szeretném megköszönni a játékosaimnak a fegyelmezett hozzáállást, a kitartást, és az említett edzéslátogatottságot. Szerintem ennek köszönhető a szép őszi szereplés.

Mindenképpen el szeretném mondani, hogy a felnőtt csapat edzőjével és a játékosokkal is nagyon jó a kapcsolatom, külön kiemelném Bojt Balázs tevékenységét a csapat életben tartása érdekében, és külön szeretném megköszönni a pályagondnok munkáját. A vezetőséggel kapcsolatban van hiányérzetem, mert sokkal több munka és odafigyelést érdemelnének a csapataink a részükről.

Véleményed szerint van-e az ifi játékosok között a felnőtt csapatba beilleszthető játékos

Igen, Tőke Milán és Zsótér Krisztián véleményem szerint a tavasz folyamán néhány alkalommal szerepeltethető lenne a felnőtt csapatban, nyilván ez nem mehet az ifjúsági csapat rovására. Ugyanakkor egy utánpótlás edzőnek mindenképpen célja kell, hogy legyen az eredményesség mellett a felnőtt csapat kiszolgálása. Megjegyzem, hogy  jövő nyáron még senki nem öregszik ki az ifiből.

Tervezel –e igazolni a tél folyamán?

Igen- ha lehetőségem lesz- maximum 2 játékos igazolására gondoltam a középpályára.

Köszönöm, sok sikert kívánok a tavaszi szezonra.

 

 

Az interjúkat készítette: Dr. Tihanyi Ottó

 
Közönségszórakoztató játék
Gólparádéval zártuk a szezont!


Sármellék FC - Várvölgy 7:3
(1:1)
: Zanati Zs. (2), Antal, Balogh (2), Zanati B., Tihanyi

 

Sármellék: 50 néző, vezette:  Szabados (Cserfő, Rádi)

A csapatok az alábbi felállásban kezdték a mérkőzést:

Sármellék: Tislér - Zsédely (Buzamat Mihai), Nagy, Müller, Hegedűs - Magas, (Mikolás), Antal, Szabados (Lakesz ), Tihanyi – Balogh, Zanati Zs. (Zanati B.)
Várvölgy: Lázár - Polgár, Gelencsér, Fischer, Czimondor - Udvari, Cserép, Bicsérdi, Torma - Pintér, Bogdán (Székely)

Az őszi idény utolsó mérkőzésén a sereghajtó ellen kellett „kötelező’’ győzelmet aratnia csapatunknak. Ehhez képest ismét rosszul kezdtünk, mert a 7.percben a kiugró vendégjátékos színészi alakítását a játékvezető büntetővel honorálta, amelyet Cserép Dániel a jobbra mozduló Tislér Lajos mellett a kapu bal oldalába helyezte (0:1).

A bekapott gól nem zavarta meg csapatunkat, mert több gólhelyzet is adódott - elsősorban pontrúgások után - azonban a vendégvédelem jól állt a lábán.

A 35.percben megtört a jég. Magas Milán jobb oldali beadása átszállt a védők feje felett, amelyre Zanati Zsolt érkezett, és elegánsan helyezett a tehetetlen kapus mellett a kapu jobb oldalába (1:1).

A második félidő elején hidegzuhanyként érte csapatunkat és a szurkolókat is a vendégek újabb találata. Az 52. percben térfelünk közepén a vendégjátékos szabálytalanul - talpalással - indult, majd a balösszekötő helyén érkező Bogdán Levente szerencsés passza átvánszorgott a gólvonalunkon (1:2).

A kilátogató szurkolók támogatásával újabb és újabb támadásokat vezettünk, amelynek eredményeképpen a 60. percben Antal - Tihanyi - Balogh - Antal volt a labda útja, melynek végén Antal Gergő helyezett a kapuba (2:2).

Rá egy percre újabb szépségdíjas támadás végén  Balogh Petya volt eredményes (3:2). A 71. percben újabb gólnak örülhettünk, amikor Zanati Zsolt pörgetett a kapuba (4:2).

És még nem volt vége!!!!

A csereként beállt Zanati Béla szinte az első labdaérintéséből gólt lőtt, mintegy 30-35 méterre a kaputól bal lábbal védhetetlenül emelt a kapus feje felett a hálóba (5:2).

A 86.percben a jobbról érkező labdát az elemében lévő Balogh Petya nagy erővel lőtte a kapura, a labdát az egyik vendégjátékos ugyan kézzel kiütötte, de a gólvonal mögül (6:2).

A 87.percben a vendégjátékos nyilvánvalóan kézzel tette maga elé a labdát, majd a reklamáló játékosaink között Pintérhez játszott, aki szépített (6:3).

A 89.percben Tihanyi Tomi a hozzá pattant labdát mintegy 30 méterről kapásból a kapu közepén a léc alá lőtte, ezzel beállította a végeredményt (7:3).

Nem úgy indult a mérkőzés, hogy az őszi idény befejezéseként nagyarányú győzelmet aratunk. Szinte menetrendszerűen mi kaptuk az első gólt, és az is menetrendszerű, hogy az ellenfél játékosainak „produkcióit’’ a játékvezetők általában megeszik.

A mai mérkőzésen sem szegte kedvét játékosainknak a hamar bekapott gól, ezúttal ez eredményességgel is párosult. Szerény meglátásom szerint az eredmény 2 perc alatti megfordítása olyan pozitív energiát szabadított fel a csapatban, amelynek eredményeként csak az volt a kérdés, hogy hány gólnál állunk meg.

Az őszi idény szakmai értékelése nem a krónikás dolga, csupán azt érdemes rögzíteni, hogy voltak olyan meccsek, amikor érdemtelenül maradtunk pont nélkül, de az is hozzátartozik a tényekhez, hogy volt olyan nyert mérkőzésünk is, amikor egy más eredmény sem lett volna irreális.

Szívből gratulálok minden játékosnak és Kocsis Norbert vezetőedzőnek az őszi teljesítményért, tavasszal remélhetőleg legalább ennyi pontot gyűjtünk, és elfoglaljuk helyünket a tabella közepe táján.

A krónikás nem mehet el szó nélkül az ifjúsági csapat lehengerlő teljesítménye mellett sem. Úgyszintén szívből gratulálok csapatnak és mesterének, és kívánom, hogy a kitűzött célokat érjék el.

Dr. Tihanyi Ottó

***


U19 Sármellék-Várvölgy 9:1
: Gosztonyi Z. (3), Kósa, Tóth Á. (3), Zsótér, Tőke

 Igazságos döntetlen, rangadót bukott az ifi


Police-Ola SK - Sármellék FC 1:1
(1:0)
: Balogh

 

Zalaegerszeg, 50 néző vezette: Deák (Szép II, Pörzse)

A csapatok az alábbi felállásban kezdték a mérkőzést:

Police-Ola: Kovács-Egeresei,Cserép,Péter,Pásztor( Horváth)-László,Goldfinger,Csiszár( Ánik Adrián),Ánik Gergő,-Karakai,Németh
Sármellék: Tislér – Zsédely, Antal, Lakesz,  Hegedüs, - Magas, Bojt, Balogh, Tomity - Zanati Zsolt, Tihanyi

Ideális labdarúgóidőben, jól előkészített talajon kezdődött az őszi idény utolsó idegenbeli mérkőzése csapatunk számára.

Az első félidőben jobbára mezőnyjáték folyt, a támadások kevés helyzetet eredményeztek. Jobbára a hazai csapat próbálkozott, de a mieink is próbálkoztak kontratámadások vezetésével. A hazaiak a 34.percben megszerezték a vezetést. Egy baloldali szöglet után nem tudtunk felszabadítani, és a legkorábban eszmélő Goldfinger a hálónkba juttatta a labdát (1:0)

A második félidő elején magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést. Az 55.percben az egyik hazai védő kezére pattant a labda. A megítélt büntetőt Balogh Peti gyilkos erővel lőtte a kapuba úgy, hogy a labda a felső lécről a gólvonal mögé pattant (1:1).

A félidő második felében a hazaiak támadásait jó hatékonysággal ártalmatlanítottuk, de a 70.perc környékén egy buktatás után megítélt 11-est a léc fölé lőttek, továbbá lőttek egy lesgólt. A mieink több, leshelyzet miatt meghiúsult kontratámadást vezettek.

A 90. percben Tihanyi Tomi a saját térfeléről vezette az ellenfél kapujára a labdát, majd a jobbösszekötő helyéről leadott lövését a hazai kapus bravúrral védte.

A mai mérkőzésen igazságos eredmény született annak ellenére, hogy a hazaiak tizenegyest hibáztak.

Dr. Tihanyi Ottó

***

U19 Police-Sármellék 1:0

 
Páterdomb nyert


Sármellék FC - Páterdomb 2:3
(1:3)
: Bojt, Zanati Zs.


***

U19 Sármellék-Páterdomb 4:0
: Molnár F., Tóth Á. (2), Gosztonyi Z.

A győzelemmel két fordulóval a vége előtt biztossá vált, hogy U19-es csapatunk a dobogón végez az őszi szezonban. Az ezen belüli helyezés kérdésében kulcsfontosságú két mérkőzés következik a Police és Várvölgy csapatai ellen. Most van itt az ideje lerakni egy sikeres tavasz alapjait! Csak így tovább fiatalok!

 
Kétf(r)ontos győzelem Nagykapornakon


Nagykapornak - Sármellék 1:2
(0:1)
: Németh Gy. (öngól), Tihanyi

 

Nagykapornak 50 néző, vezette: Miszori (Lebár, Kondákor)

A csapatok az alábbi felállásban kezdték a mérkőzést:

Nagykapornak: Ávár - Tóth, Makovecz, Németh P., Kövécs - Peresztegi, Németh Gy., Hegyi (Pataki), Orbán (Sümegi) - Hajas (Rezneki), Süle (Kiss)
Sármellék: Tislér - Bojt, Mikolás, Müller, Lakesz, Szabados (Zanati B.) - Magas, Csiszár, Balogh - Zanati Zs., Tihanyi

A meccs előtt dőlt el, hogy Hegedüs Emil – derékbántalmak miatt - nem tudja vállalni a játékot.

Az első néhány perc tapogatózó játékkal kezdődött, majd magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést. A 11. percben egy balról beívelt szögletre többen is érkeztek, azonban végül a hazai játékos lábáról került a hazai kapuba a labda (0:1).

Bár nem volt magas színvonalú a játék, de uraltuk a meccset. A félidő közepén több formás támadást is vezettünk, amelynek során Zanati Zsolt, majd Magas Milán került nagy helyzetbe, előbbi fejesét, utóbbi lövését a hazai kapusnak sikerült hárítania. Ezen kívül még Tihanyi Tominak volt lehetősége, de kapáslövése elkerülte a kaput. Amennyiben ezekből a helyzetekből akár egyet sikerült volna értékesíteni , talán eldőlhetett volna a mérkőzés már az első félidőben.

A második félidő elején - ahogy várható volt - a hazai csapat támadott, beszorított bennünket, de veszélyes helyzetet nem tudtak kialakítani. Ez a szituáció kedvezett a kontratámadásainknak. Az 56. percben szép támadást vezettünk, amelynek végén Zanati Zsolt a balösszekötő helyéről lőtt, amelyet a hazai kapus úgy ütött ki, hogy a labda a gólvonal előtt gurult végig. A labdára Tihanyi Tomi a védőjét megelőzve önfeláldozóan bevetődött és lábáról a kapuba jutott a labda (0:2).

A második gólunkat követő támadásból a hazaiak szépítettek (1:2).

A mérkőzés hátralévő perceiben mindkét csapat nagy elánnal - bár meglehetősen sok hibával - játszott. A hazaiak pontrúgásokból, csapatunk pedig kontrákból veszélyeztetett, de az eredmény már nem változott.

A mai mérkőzésen viszonylag ritkán alkalmazott felállásban küldte pályára csapatunkat Kocsis Norbert vezetőedző, alkalmazkodva a rendelkezésére álló kerethez. A védekezésünket jól megszervezve, a hazaiak legveszélyesebb játékosát Müller Gábor révén követő emberfogással kikapcsolva. Az első félidőben a hazaiaknak momentumuk sem volt, leszámítva egy helyzetet, amikor Bojt Balázs tanári módon szerelte a hazaiak csatárát a tizenhatosunkon belül. A helyzetek alapján gólokkal vezethettünk volna az első félidő lefújásakor.

A második félidőben inkább a küzdelem dominált, minden játékosunk odatette magát, saját testi épségét sem kímélve. Egy ilyen szituációban mutatott önfeláldozó mozdulat végül is eldöntötte a mérkőzés sorsát.

A fegyelmezett, lelkes játék meghozta eredményét, és teljesen megérdemelten nyertük meg a mérkőzést.

Dr. Tihanyi Ottó

***

Ifjúsági csapatunk 6:1 félidő után végül 9:2 arányban győzött, közönségszórakoztató játékkal.

U19: Nagykapornak-Sármellék 2:9
: Tőke, Tóth Á. (4), Vigh, Gosztonyi Z. (3)

 
Fájó vereség és nagy arányú ifi győzelem

 
Sármellék FC - Zalaszentmihály 2:3 (0:1)
: Csiszár, Tihanyi   : Nagy O.

 

Sármellék, 100 néző vezette:  Vörös (Szente, Pörzse)

A csapatok az alábbi felállásban kezdték a mérkőzést:

Sármellék: Tislér - Mikolás, Nagy, Csiszár (Lakesz), Hegedűs (Tomity) - Magas, Bojt, Antal, Tihanyi, Balogh, Zanati
Zalaszentmihály:
Kovács - Németh, Szentgyörgyvölgyi, Janda, Sebestyén - Horváth, Biczó, Flander, Benkő - Tóth (Baksa), Kámán (Darabos)

Az első félidő sok hibával tarkított, gyenge játékot hozott kevés helyzettel. A vendégcsapat a védelmünk rossz helyezkedését kihasználva a 41.percben egy kiugratás után Horváth révén megszerezte a vezetést. (0:1)

A második félidő 1. percében Nagy Olivér- akinek már volt egy sárga lapja- egy labdavesztés után lerántotta az ellenfél játékosát, és már mehetett is zuhanyozni. Ez a kellemetlen esemény  nemhogy megzavarta volna csapatunkat, hanem kettőzött erővel kezdett el rohamozni, amelynek eredményeként Csiszár Matyi az 59.percben 30 méterről védhetetlen lövéssel egyenlített. (1:1)

A következő percben a vendégek játékosát a játékvezető piros lappal „jutalmazta’’ a sorozatos reklamálása miatt. Csapatunk tovább rohamozott, és a 61.percben Tihanyi Tomi centerezésére érkező Magas Milánt elsodorták a tizenhatoson belül,  11-es!!!! A labda mögé - kis tanácskozás után - csapatkapitányunk, Bojt Balázs állt, de gyengén helyezett lövését a vendégek kapusa hárította, majd a kipattanó labdát a védők kirúgták.

A kihagyott 11-est követő támadásból a vendégek a 63.percben előnyhöz jutottak. (1:2), majd 3 perc elteltével , a 66. percben egy újabb védelmi megingást kihasználva már 2 gólos volt az előnyük. (1:3)

Csapatunk a két gólos hátrány ellenére mindent megtett a szépítés érdekében. Tihanyi Tomi egy flegmán visszagurított labdára lecsapott, majd a bal felső sarokba zúdította a labdát. (2:3)

Ezt követően Zanati Zsolt révén még kapufát lőttünk, majd 2, ígéretes helyről elvégzett szabadrúgást is bravúrral védett a vendégek portása, így egyenlíteni már nem sikerült.

Nehéz dolga van a krónikásnak, amikor egy ilyen mérkőzésről kell összegzést írnia. Voltak fordulatai a mérkőzésnek, (kiállítás, kihagyott tizenegyes)  mégsem szeretném a vereséget erre kihegyezni, különösen azért nem, mert a csapat kapitánya a pályán valóban kapitányként viselkedik, űzi, hajtja, ha kell, finoman korholja csapattársait, és mindent megtesz a győzelem érdekében. A büntetőt - kívülről úgy látszott - nem igazán akarta senki elvállalni- kapitányunk odaállt és sajnos nem sikerült belőnie.

Úgy gondolom, a mai mérkőzésből- a vereség ellenére- lehet és kell is erőt merítenie csapatunknak.

Véleményem szerint a szerencsésebb csapat nyert, a döntetlen jobban megfelelt volna a játék képének.

Dr. Tihanyi Ottó


U19: Sármellék-Zalaszentmihály 10:0
: Gosztonyi Z. (4), Zsótér, Tóth M., Tóth Á. (2), Szenyéri, Vigh

 
Otthoni vereség Cserszegtomaj ellen, Ifistáink simán győztek


Sármellék FC - Cserszegtomaj 1:7
(1:5)
: Bojt (30.);  : Müller (89.)

Rémálom

 

Sármellék: 100 néző
vezette:  Aczél (Beke K., Beke Z.)

A csapatok az alábbi felállásban kezdték a mérkőzést:

Sármellék: Tislér - Zsédely, Nagy, Müller, Hegedűs - Magas, (Zanati B.) Bojt, Antal, Szabados (Kiss) - Balogh, Tihanyi
Cserszegtomaj:
Kovács - Török (Éles), Belina, Dr. Belák (Molnár), Fekete (Jordán), Dél (Szántó), Kovács R. (Várszegi), Németh, Boros - Kovács B., (Lénárd), Kovács I. (Csillag)

A mérkőzés kezdetére vigasztalanul esett az eső, ennek megfelelően a csapatoknak nemcsak egymással, hanem a csúszós talajjal is meg kellett küzdeniük. Hideg zuhannyal kezdődött a mérkőzés, ugyanis Müller élesen félmagasan hazafelé rúgta a labdát, amelybe kapusunknak a gól elkerülése érdekében bele kellett ütnie. A jogosan megítélt közvetett szabadrúgásból előnyhöz jutottak a vendégek a 2. percben. 0:1

A csapat és a hazai szurkolók még fel sem ocsudtak a korán bekapott gól miatt, amikor 2 perc elteltével a  tizenhatoson belül az egyik védőnk buktatta a vendégek támadóját. A megítélt büntetőt a 6. percben értékesítették a vendégek. 0:2

A gyors egymásután bekapott gól megfogta csapatunkat, képtelenek voltunk az ellenféllel felvenni a versenyt, aztán ennek következtében a 21. percben (0:3) és 29. percben bombagóllal növelte a vendégcsapat az előnyét. 0:4

A 30. percben jogosan megítélt büntetőből szépítettünk (1:4), azonban a 42 .percben a szögletrúgásból érintés nélküli gólt értek el, és  már 1:5 volt a vendégcsapat javára.

A szünetben Kocsis Norbert vezetőedző megpróbálta rendezni a sorokat. Ebben az időszakban vezettünk néhány ígéretes támadást, gólt azonban nem sikerült elérnünk. A vendégek az 51. percben bombagóllal növelték előnyüket. (1:6)

A kegyelemdöfést a 89. percben kaptuk, amikor a tizenhatos előterében labdát vesztettünk, majd a beadásból gólt értek el a vendégek. (1:7)

A gól után -teljesen érthetetlen módon - Müller Gábor megsértette a partjelzőt, amiért a kiállítás sorsára jutott.

Összegzésként elmondható, hogy ez a meccs egy rémálom volt. Az ellenfél jobban alkalmazkodott a csúszós talajhoz, védhetetlen bombagólokat lőtt, amelyre nem tudtunk ezen a napon válaszolni. Amikor a játék kezdett kiegyenlítődni, és reménykedtünk a szépítésben, akkor jöttek a vendégtalálatok. Ugyanakkor szemrehányást mégsem tennék a játékosainknak, mert ezen a meccsen is küzdöttek, hajtottak, de a korai több gólos hátrány (a 29. percben már 0:4 volt) reménytelenné tette a küzdelmet.

A tanulságok levonása után minél hamarabb el kellene felejteni ezt a délutánt.

Dr. Tihanyi Ottó


***

U19: Sármellék-Cserszegtomaj 5:1
: Tőke, Tóth M., Tóth Á. (2), Gosztonyi Z.

Molnár Ferenc U19: A múlt héten fölényes győzelmet láthattak a kilátogató szurkolók, melynek következtében most is a három pont megszerzését remélték a csapattól, de jogosan bizakodhattak még egy fölényes hazai sikerben is. Vasárnap szinte egész nap esett, vagy szemerkélt az eső, mely nem nagyon kedvez a sokpasszos, labdajáratós játékrendszernek, mely be is igazolódott a kilencven perc folyamán. A csapat játéka egész végig akadozott, a csúszós fű, illetve az ellenfél kellemetlen védekezése révén nem sikerült teljes mértékben a saját akaratunkat ráerőltetni az ellenfélre. Az első félidő folyamán távoli lövéseink jelentették a megoldást az ellenfél védelmének feltörésére. Először két 20-25 méterről megeresztett bomba akadt be a hálóba, majd egy 18-ről elengedett lövés kipattanóját sikerült berúgni. A szünetben túlságosan is elbíztuk magunkat, így rögtön jött a "hidegzuhany" a második félidő elején. Egy szélső megiramodás következtében talált be Cserszegtomaj csapata, s ezzel a góllal újra nyílttá vált a küzdelem. Szerencsére nem sokáig, egészen pontosan két percig reménykedhetett a vendégek csapata egy esetleges pontszerzésben. Ekkor sikerült betalálnunk, és ezzel a góllal eldönteni a mérkőzést, ami azon is meglátszott, hogy az ellenfél feladta. Nem bírták elviselni a vereséget, így néha a labda helyett a játékosokra utaztak, melyet a bíró nem tolerált megfelelő mértékben, s a végére elharapództak az indulatok kicsit a játékosok között. A mérkőzés hajrájára fordulva egy, a vendég kapu előtti kavarodásból jobban kijőve feltettük az i-re a pontot. A végeredményt látva egy sima hazai sikerre gondolhatnak az emberek, de akik a helyszínen tekintették meg a mérkőzést tudhatják, hogy Sármellék nem játszott tudásához méltóan. De az ilyen napokon, amikor nem megy a játék egy csapatnak, de úgy is sikerül nyernie, a játékosok, a kialakult kis közösség lelki erejét mutatja, hogy küzdés árán is tudják hozni a kötelezőt. A következő ellenfél Zalaszentmihály ifjúsági labdarúgói lesznek. Szentmihály csapata idén nem találja önmagát, utolsó helyen, szerzett pont nélkül áll egyedüliként a csoportban. Mindegyik egyesületnél egyszer eljön az a pillanat, amikor nekik jön ki egy mérkőzésen a lépés. Azért, hogy ez most ne Sármelléken történhessen meg, mi mindent megteszünk a héten, hogy jól sikerüljön a felkészülés, és remélhetőleg a szurkolóinknak megint örömet szerezhessünk egy esetleges győzelemmel.

 
Hatalmas bravúr! Megvertük a listavezetőt

Kemény megmérettetés előtt állt csapatunk, ugyanis hétvégén az eddig hibátlan, és meggyőző teljesítményt nyújtó FC Keszthelyt fogadta. Ám a futball szépségéhez a meglepetések is hozzátartoznak, így volt ez ezen a vasárnapon is. Tihanyi Ottó tudósítása a mérkőzésről...

Dávid legyőzte Góliátot

Sármellék FC - FC Keszthely Milefa 3:2 (1:1)
: Zanati Zs., Tihanyi, Antal

Sármellék: 100 néző
vezette: Kustán (Tóth, Mózsa)

A csapatok az alábbi felállásban kezdték a mérkőzést:

Sármellék: Tislér - Mikolás, Nagy, Müller, Hegedűs - Magas, (Szabados), Bojt, Balogh, Tihanyi (Zanati B.)- Antal, Zanati Zs. (Tomity)
Keszthely:
Szabó - Bertók Be., Marton, Bertók Bá., Bedő (Nagy B) - Sipőcz, Dufka, Takács, Németh I. (Tóth) - Németh A., Fellner (Tompos)

A listavezető, pontveszteség nélkül álló FC Keszthely csapatát fogadtuk. A két csapat történelmét tekintve a pillanatnyi táblázaton elfoglalt helyre tekintet nélkül presztízsmeccsnek ígérkezett az összecsapás.

A mérkőzés elején meglepetésre teljesen egyenrangú ellenfelei voltunk a listavezetőnek, sőt a félidő második felében Zanati Zsolt és Magas Milán révén nekünk voltak helyzeteink. A védelem - élén Tislér Lalival - úgy tűnt, hogy ezen a délutánon is átjátszhatatlan lesz.

35' Ennek ellenére az első valamire való helyzetből a keszthelyi csapat jutott vezetéshez a 35. percben Dufka révén (1:0)

Ezt követően a vendégek Németh István révén még egy kapufát is lőttek. Ennél a szituációnál szerencsénk volt. Feltűnő volt, hogy kapusunk – ahogy már megszokhattuk - milyen magabiztosan öklözte ki, illetve fogta meg a pontrúgásokat.

43' Csapatunk nem esett össze a hátrány tudatában, hanem egy szép indítás után a lesre játszó, és azt reklamáló védők közül remekül ugrott ki Balogh Peti, majd a vele futó Zanati Zsolthoz tálalt, aki az üres kapuba gurított (1:1)

A vendégcsapat a szünetben cserélt, és szemmel látható volt, hogy nem elégszik meg a döntetlennel.

55' Ez viszont teret engedett a kontratámadásainknak, amelynek során az 55. percben Tihanyi Tomi a balösszekötő helyén Antal Geritől kapott egy remek indítást, és a kiinduló kapus fölött higgadtan emelt a kapu bal oldalába (2:1)

57' Újabb 2 perc elteltével mintaszerű három húzásos támadást vezettünk, Zanati indította Tihanyi Tomit, aki a védőjét lefutva a középen érkező Antal Geri elé tálalt, aki nem hibázott (3:1) A hazai publikum vastapssal jutalmazta az akciót.

Még 30 perc vissza volt a mérkőzésből. A hazai szurkolók kíváncsian várták, hogy a kedvenceik meg tudják-e tartani a 2 gólos előnyt.

86' Ez egészen a 86. percig sikerült, amikor a vendégcsapat Takács szabadrúgásgóljával szépített (3:2).

A játékvezető 3 percet hosszabbított, amely a valóságban 5 perc volt, az eredmény azonban nem változott, köszönhetően a hősiesen védekező csapatunknak.

Két héttel ezelőtt azt írtam, hogy a szív diadala volt a győzelem, nem gondoltam, hogy ezt még fokozni lehetne. A mai mérkőzésen maximálisan betartva az edzői utasításokat rendkívül fegyelmezett, lelkes és helyenként kifejezetten látványos játékkal rukkolt elő a csapat. Emellett szikrázóan kemény összecsapásokat is láthattunk, be is gyűjtöttünk 4 sárga lapot, amelyből hármat szabálytalanságért, egyet labda elrúgásáért kaptunk. Összegzésként elmondható, hogy ezen a szinten kifejezetten izgalmas, sok ütközéssel tarkított összecsapást teljesen megérdemelten nyertük meg a jó erőkből álló vendégcsapat ellen. A vendégek úgy tűnt, hogy nem számítottak ennyire szervezett, jól játszó ellenfélre. Elkövették azt a hibát, hogy egyéni megoldásokkal próbáltak operálni, és többnyire középen, amelyet védelmünk jól hatástalanított. Talán túl sokat foglalkoztak a játékvezetővel. Szerény megítélésem szerint a játékvezetői hármas ugyan nem vezette hibátlanul a mérkőzést, de mérkőzést befolyásoló hibát nem követtel el.

Ismét bebizonyosodott, hogy ha teljes kerettel tudunk felállni, nincs legyőzhetetlen ellenfél. A győzelmet jobban akaró csapat nyert.

Dr. Tihanyi Ottó


Kocsis Norbert, vezetőedző: A mai napon a listavezető, eddig hibátlan keszthelyi csapat látogatott hozzánk. A heti felkészülésünk úgy gondolom jól sikerült, jól dolgoztak a srácok az edzőmeccsen, és az edzéseken egyaránt.
A mérkőzés előtt edzői szempontból a fő kérdés az volt, hogy melyik játékrendszert válasszam a csapat számára. Igazából két felállási formát tudunk játszani, a 4-4-2-őt, és a 4-3-3-at. Hosszas vívódás után az utóbbi mellett döntöttem. A rendszerbe azt gondolom a mai napon sikerült a legjobb összeállítást beleilleszteni. A játékosok remekül megvalósították a kért, és megtanult elemeket védekezésben, és támadásban egyaránt. Amellett, hogy taktikailag rendkívül fegyelmezettek voltak, tartalommal is megtöltötték a rendszert. A taktikánk a biztos védekezésen  alapult, nem hagytunk területet a gyors, és emellett játékügyes keszthelyi támadóknak. Úgy gondolom, ez a mérkőzés nagy részében megvalósult, hiszen csak kevésszer tudtak minket megbontani úgy, hogy abból veszélyes szituáció alakuljon ki. Persze nem adtuk fel az előre játékot sem, labdaszerzéseknél próbáltunk azonnali mélységi játékot kezdeményezni a rendezetlen védelem ellen. Külön öröm számomra, hogy a támadásaink nagy részét a begyakorolt elemekből tudtuk vezetni. Az első félidőben 1:1-es állással vonultunk az öltözőbe. Rendeztük a sorokat, tudtuk, hogy ellenfelünk kijjebb fog jönni a győzelem érdekében. Erre felkészültünk, még zártabban, és fegyelmezettebben védekeztünk. A félidő elején két remek kontratámadást góllal tudtunk befejezni teljesen megérdemelten. A félidő második felére a Keszthely mindent egy lapra feltéve jött előre, de továbbra is jól zártunk, és nem tudtak igazi gólhelyzetet kialakítani. A mérkőzés vége felé szabadrúgásból kaptunk egy gólt, de annak ellenére, hogy az utolsó öt perc egy kicsit meleg volt, nem forgott veszélyben a győzelmünk. Összességében azt gondolom teljesen megérdemelten tartottuk itthon a három pontot. Köszönhető ez a játékosok hozzáállásának akik hétről-hétre keményen dolgoznak az edzéseken, mérkőzéseken egyaránt. A mai meccsen pedig mindenki erőn felül teljesített, mentálisan erősebbek, taktikailag érettebbek voltunk ellenfelünknél. Hozzátartozik még Tislér Lajos szerepe a csapatnál, aki mezőnyjátékosként erre az őszre úgy néz ki, hogy "beszorult" a kapuba. Azt gondolom, hogy az ő kiváló teljesítménye is kellett a mai diadalhoz. Nem szoktam játékost külön kiemelni, de ma meg kell tennem, hiszen parádés kapusteljesítményt láthattunk tőle.

***

U19: Sármellék - FCK 7:1
: Szenyéri (2), Tóth Á. (2), Gosztonyi Z. (2), Molnár M.

Molnár Ferenc, U19: Az előző fordulóban bemutatott gyenge játék után csapatunk egy erős ellenféllel az FC Keszthely csapatával találkozott. A mérkőzésnek nagy volt a tétje mindkét fél részéről. A vendégek nem szerettek volna még nagyobb hátrányt összeszedni a dobogó harmadik helyezettjével szemben, míg a hazaiak győzelem esetén tapadtak volna az első két helyen lévő gárdára, vereség esetén nagy pontbéli különbség alakult volna ki, s azzal valószínűleg lemondhattak volna aranyesélyes álmaikról. Ennek tükrében harciasan, küzdve ment ki az együttes a pályára. A meccs elején mindkét csapaton látszott a görcsösség, illetve a győzelem terhe, mely a felek vállát nyomta. A félidő felénél a bíró ivószünetet rendelt el, mely után jelentős mértékben megváltozott a játék képe. A hazaiak először egy lecsúszott beadásból találtak be, majd az összezavarodott vendég védelmet a következő 5 percen belül még kétszer mattolták. A félidő vége előtt volt egy nagy helyzete még a vendégek csapatának, de az eredmény nem változott, így háromgólos előnnyel vonult a hazai együttes pihenőre. Az edző tudta, hogy az ellenfél jó erőket képvisel, így a második félidőben ugyanúgy küldte pályára játékosait, mint az első félidő előtt, azaz, hogy további gól/gólok szükségesek, ahhoz, hogy végleg eldőljön a mérkőzés. Az edzői utasításokat fegyelmezetten betartva ott folytatták a fiúk, ahol az előzőt abbahagyták és 10 percen belül még három gólt értek el, melyeket szép egyéni villanásokkal, illetve jó összjátékkal hoztak össze. A következő percek már nem a hazaiakról szóltak, mivel a vendégrészéről a tavalyi szezon gólkirálya megmutatta, hogy az eddigi mérkőzéseken elért góljainak száma nem a véletlen műve volt, s egy szép egyéni villanás révén betalált. Ekkor Keszthely csapata megpróbálta kihasználni a hazaiak bizonytalanságait, melyeket a védelem és a kapus teljes összhangban hárított el. Ezt az 5-10 percet megúszva egy tizenegyes következtében végleg eldőlt a mérkőzés, melyet a játékosok és az edző közös döntése alapján a kapus magabiztosan értékesített. A találkozón több gól nem esett, így 7-1-s győzelemmel zártuk a fordulót. A mérkőzés összképét tekintve, az első félidő elején mutatott gyenge játék után csapatunk megmutatta valódi erejét és megérdemelten győzött. Személy szerint szorosabb küzdelemre számítottam, de ma a Keszthely csapata nem tudott huzamosabb ideig jól játszani, csak egy-egy villanásuk volt. Ennek tükrében megérdemelt volt a nagyarányú győzelem, de nem szabad, hogy ez a gólkülönbség mely kialakult azon a napon eluralkodjon rajtunk, ezért ugyanúgy kell folytatnunk a megkezdett munkát és készülni minden egyes mérkőzésre, mint a vasárnapira. A következő ellenfelünk Cserszegtomaj lesz hazai pályán. A találkozón minket tartanak majd esélyesnek a tabella alapján, viszont nem lesz könnyű mérkőzés. Rajtunk lesz a győzelmi kényszer, míg a vendégek nyomás nélkül játszhatnak, ami minket görcsössé, őket felszabadulttá teheti. Ha tudjuk hozni a vasárnapi játékot, úgy gondolom, miénk lehet a győzelem, de ehhez nem szabad lenézni az ellenfelet, küzdeni kell a pályán, mert a futballban bármi lehetséges, s ezt saját bőrünkön tapasztalhattuk a Sármellék-Keszthely felnőtt labdarúgó mérkőzésen is.

 
Böde fölényes győzelme

Sajnos Bödén igazolódott a papírforma, együttesünk nem bírta el a sok hiányzó súlyát, és sima vereséget szenvedett. Ifjúsági csapatunk nyert, és ha csak egy napra is, de átvette a vezetést a tabellán.


Böde - Sármellék FC 5:0
(3:0)

 

A kedves olvasónak már biztosan unalmas, hogy minden tudósítás azzal kezdődik, miszerint csapatunk kedvezőtlen előjelekkel készül az adott meccsre. Ennek ellenére a Böde elleni idegenbeli mérkőzésre ez hatványozottan igaznak bizonyult, mert nem először fordult elő, hogy mezőny-csere nélkül !!!!!!! kellett kiállnunk. Ráadásul Balogh Peti és Antal Gergő személyében két kulcsjátékosát is nélkülöznie kellett Kocsis Norbert vezetőedzőnek. Ilyen körülmények között a tisztes helytállásban bizakodtunk.

Böde: Anti( Molnár)-Balogh,Erdélyi( Papp) ,Igazi P, Kiss,- Kócza, Kósa, Lukács, Babati (Garamvölgyi)- Széplaki, Vass összeállításban kezdte a mérkőzést.

Sármellék: Tislér- Zsédely, Nagy O, Müller, Hegedűs - Magas, Zanati Zs, Bojt, Tomity - Buzamat Mihai,Tihanyi

Góllövők: Babati (12.perc); Kócza (39.perc), Igazi (44.perc, 11-esből) Kósa (59.perc), Kócza (64.perc)

Sárga lap: Erdélyi (buktatás), Babati (buktatás), illetve Bojt (reklamálás), Nagy O. (durvaság)

A mérkőzés hazai helyzetekkel kezdődött. Az 5. percben egy kezezés miatt megítélt szabadrúgást Tislér Lali a jobb felsőből szedett ki, ezzel igazolva jó formáját. A hazai támadások a 12. percben érettek góllá, amikor a 16 -os előterében elvesztett labdából érték el első találatukat. (1:0)

A hazai csapat kíméletlenül kihasználta a védelmi megingásainkat és fegyelmezetlen játékunkat, és a második góljukat egy kiugrás után érték el. (2:0)

A hazai harmadik találat egy elvesztett labda után megítélt tizenegyesből született, amelyet megelőzően Nagy Olinál „elgurult a gyógyszer’’, amikor kíméletlenül odarúgott a hazai játékosnak. (3:0)

Az első félidőben a kontratámadásaink egyike lövéssel fejeződött be, de a labda elkerülte a kaput.

A szünetben Norbi megpróbálta rendezni a sorokat, és sokkal fegyelmezettebb játékot kért. Ehhez képest mindkét hazai gólt a tizenhatos előterében elvesztett labdából érték el a hazaiak: Az 59.percben Kósa 4:0, majd a 64. percben Kócza révén (5:0)

A második félidőben próbáltunk néhány akciót vezetni, de igazi gólhelyzetig nem jutottunk.

Összességében elmondható, hogy a játékosok becsülettel mentek előre, de ezen a délutánon mintha maguk sem hitték volna el, hogy van esély pont vagy pontok szerzésére. Tislér Lali védéseinek köszönhető, hogy elkerültük a katasztrofális vereséget.

A csapat „házi tudósítója’’ nem tud szó nélkül elmenni amellett a tény mellett, hogy az egyesület honlapja szerint a felnőtt és ifjúsági csapat összesen 40 játékosból áll, ugyanakkor a 6. fordulóban eljutottunk addig, hogy a felnőtt csapat cserejátékos nélkül, az ifjúsági pedig 2 cserével tud kiállni. A szurkolók joggal kérdezik, hogy hova lett a többi játékos, vagy egyáltalán megvoltak-e?

A tudósító szerény megítélése szerint azon is el kellene gondolkodni, hogy a repülőtér vezetőségét nem lehetne-e megkeresni annak érdekében, hogy – ha már anyagilag nem támogatják az egyesületet - segítsenek az ott dolgozó játékosok  mérkőzéseken történő megjelenésében.

A bajnokság őszi kiírása szerint még 2 mérkőzés lesz szombati napon. 2016.október 22-én hazai pályán fogadjuk a Páterdomb csapatát, majd rá egy hétre a Police- Ola csapatához látogatunk. Ugyanakkor kérdéses a repülőtéren dolgozó játékosaink vasárnapi játéknapokon történő szereplése is, és ez a tény komoly aggodalomra ad okot a további mérkőzésekre vonatkozóan.

(Dr. Tihanyi Ottó)

***

U19 Böde-Sármellék 1:2
: Tőke, Szabados

Molnár Ferenc, U19: A hazai fölényes győzelem után, mindenki a három pontot, sőt néhányan még többgólos sikert is vártak csapatunktól, de sajnos a kedvezőtlen előjelek miatt, és az ellenfél erősségét ismerve tudtuk, hogy nehéz és kemény meccs áll előttünk. Mint ahogy az be is bizonyosodott a játékunk mindennek nevezhető volt, csak remeknek nem. A sok alapember hiányát megérezve, kicsit késve, de annál jobban félénken kezdtük a mérkőzést, melynek az eredménye az ellenfél vezető találatában teljesedett ki. Az elmondható a meccsről, hogy az ellenfél sem a legjobb játékával rukkolt elő, így a csapatunk egy szöglet után meg is szerezte az egyenlítő találatot. A második félidőben bárhogy akartunk, küzdöttünk, vagy nem volt szerencsénk, vagy egy-egy bírói tévedés közreműködésével csak szenvedtünk a pályán, egészen mindaddig, míg a vezető, egyben a győztes találatot megszereztük. Összességében elmondható, hogy a játékunk nem volt élvezhető, de a csapat megmutatta a lelki erejét, azon túl a küzdeni akarását. Még akkor is mentünk és küzdöttünk, amikor az erőnk fogytán volt, s ez az a szellem, ami belehajszolt minket a három pont sorsába… A következő ellenfelünk az FC Keszthely csapata lesz. A múlt heti játékot próbáljuk elfelejteni, s hazai közönség előtt játszva meg szeretnénk mutatni, hogy igenis nem csak egyszeri alkalom volt a Rezi elleni jó játékunk. Az edzéseken továbbra is próbáljuk a hiányosságaink pótolni, és reméljük minél jobban sikerül felkészülnünk az ellenfélből. Az FCK egy jó csapat, a csoport élcsapatai közé való, még akkor is ha az elmúlt egy-két forduló nem úgy alakult nekik, mint ahogy szerették volna. Ők is folyamatosan fejlődnek, s javítják játékuk. Ezen kívül még a nyáron tovább erősítettek, hiszen hozzájuk igazolt a tavalyi szezon gólkirálya is, így egy nagyon kemény mérkőzésre kell számítanunk. Nem csak a támadóink dolga lesz nehéz, hanem a védők elé is komoly feladat hárul, hogy megállítsák az idén is gólkirályi címre törő csatárt és társait. Már elérünk lassan az őszi szezon feléig, amelyről eddig elmondható jobban alakult, mint várhattuk, eredményesség szempontjából. Voltak jobb, és voltak rosszabb meccseink. Ha egy meccsen tudtuk játszani azt, amire épül az alapjátékunk, akkor fel tudtuk venni a versenyt a jobb csapatokkal, ami az eredményen nem is mindig feltétlen látszott. Van még sok minden, amin javítanunk kell, és mindent megteszünk, hogy így is legyen, azért, hogy minél eredményesebb őszt zárjon csapatunk. Lassan már körvonalazódik a csapatok közötti erősorrend, s ha így folytatjuk, ahogy eddig tettük, azaz alázattal, becsülettel és mindent megpróbálva, nem feladva küzdünk, minden meccsen én személy szerint eredményes őszt várok a csapattól. Ez viszont nagyban függ a hétvégi összecsapástól, sorsdöntő mérkőzés lesz, amely akár a „féltáv” eredményét is befolyásolhatja.

 
A szív diadala

Sármellék FC - Rezi 2:1 (1:1)
: Buzamat, Balogh, illetve Kenesei P.  : Rezes

Sármellék, 100 néző

Sármellék: Tislér - Hegedűs, Müller, Bojt, Zsédely - Balogh, Csiszár, Tomity, Magas - Buzamat, Tihanyi
Rezi: Rezes - Ács, Nagy (Vajda A.), Vajda Zs., Kocsis - Szabó, Cserép, Szántó, Rajkai A. (Söveges) - Rajkai J. (Kenesei B. Gelencsér), Kenesei P. (Kollár)

Kedvezőtlen előjelekkel készült csapatunk a Rezi elleni 6 pontos meccsre, mert mindössze 11 hadra fogható játékosa maradt Kocsis Norbert vezetőedzőnek. A csapat szerkezetét is átalakította, és néhány játékosnak új szerepkörben is be kellett mutatkoznia. Bojt Balázs söprögetőt, Tihanyi Tamás és Buzamat Misi csatárt játszottak, a formáció pedig a 4-4-2 volt. Tislér Lali állt a kapuba, annak ellenére, hogy az ujjsérülése még nem jött rendbe. Müller Gábor lázasan vállalta a játékot.
Ennek ellenére nagy elszántsággal kezdtük a mérkőzést, és 10-15 perc tapogatózó játék után helyzeteket is kialakítottunk.

A 27. percben Balogh Peti pazar labdával ugratta ki Tihanyi Tomit, aki a jobboldali szögletzászlónál becsapta a rátámadó védőt, és ballal beívelte a labdát, amelyet a védők közül legmagasabbra ugorva Buzamat Misi bólintotta a hálóba (1:0).

Nem sokáig örülhettünk a vezetésnek, mert a 33. percben egy pontrúgás után kapusunk bravúrral ütötte ki ugyan a labdát, azonban a vendégek játékosa ébredt a leghamarabb, és az üres kapuba passzolta a labdát (1:1).

Az első félidőben több ízben is csak szabálytalanság árán tudták a vendégvédők megállítani támadásunkat. Egy ilyen szituáció után Balogh Peti szabadrúgása a felső lécen csattant, majd a gólvonalról kifelé pattant.
Az első félidőben még Tomity Ádi és Tihanyi Tomi előtt adódott helyzet, azonban nem sikerült újabb gólt lőnünk.

A második félidőben a vendégcsapat több ízben is próbálkozott támadást vezetni, de csak pontrúgásokig jutottak. Védelmünk Bojt Balázs irányításával remekül helytállt. Eközben támadásaink állandó veszélyt jelentettek az ellenfél kapujára, Magas Milán és Tihanyi Tomi révén nem sokon múlott az újabb gól.

A 65. perc tájékán felpörögtek az események, mert a 68. percben Tihanyi Tomit buktatták a tizenhatoson belül, egyértelmű 11-es. A labda mögé Csiszár Matyi állt. Lövését, amely a bal sarokra irányult, a vendégkapus kiütötte, majd a védők felszabadítottak.

A 78.percben Tihanyi Tomi kapott remek labdát, egy "esernyőcsellel'' becsapta védőjét, majd a kiinduló kapus mellett is elhúzta volna a labdát, aki buktatta. A játékvezető jogosan mutatott a 11-es pontra, és sárga lapot adott a portásnak. Mivel a kapusnak ez a második sárga lapja volt, pirossal bűnhődött.

A labda mögé ezúttal Balogh Peti állt, és a bal sarokba rúgta azt, úgy, hogy a kapus még beleért a játékszerbe (2:1).

A mérkőzés hátralévő perceiben a vendégek több szögletet is elvégeztek, azonban gólt nem tudtak rúgni.
A csata végén a hazai publikum vastapssal köszönte meg a csapatnak a "szív diadalát''.

Összefoglalva: a kapuban Tislér Lali magabiztosan védett, az öklözései, és a kifutásai is remekül sikerültek. A védelem Bojt Balázs vezérletével és irányításával a mai mérkőzésen átjátszhatatlan volt, különösen üdítő színfolt volt csapatkapitányunk több ízben bemutatott becsúszó-szerelése.
A középpályásaink nagy harcot vívtak a Reziek alakulatával, és a védekező munka mellett, több remek indítással dobták támadásba csatárainkat.
Úgy tűnik a mai meccsen bejött a vezetőedzői húzás, hogy Tihanyi Tomit és Misit játszatta a kétcsatáros formációban, mert Tomi a higanymozgásával, és elmozgásával állandóan lekötött 2 embert és általában meg is verte az egy-egy szituációban őket, vagy csak szabálytalanul tudták szerelni. Misi remekül tartotta meg a labdákat.

Az egész csapat szívét lelkét beleadta a mai mérkőzésbe, ennek eredménye a siker.

Jók: az egész hazai csapat, illetve Kenesei Péter

(Dr. Tihanyi Ottó)

***


U19: Sármellek-Rezi 10:0
: Tóth Á. (3), Gosztonyi Z. (3), Zsótér (3), Tóth M.

 
Rezi a következő vendég!

Hatalmas küzdelemben bukta el a múltheti szomszédvári rangadót együttesünk, aki az 5. fordulóban Rezi csapatát fogadja.

2016. szeptember 11. 16:30
Sármellék FC - Rezi Petőfi SE
v.: Molnár (Miszori, Németh)

U19, 14:30 Sármellék-Rezi

Zsótér Krisztián, U19: A mostani meccsre ugyanúgy készülünk, mint a többi hétvégére, hisz minden meccsen győztesként szeretnénk elhagyni a pályát. Ez az idei szezonban többé kevésbé össze is jött, reméljük ez a széria maradni fog a bajnokság további részében is. A csapatot nagyon motiváltnak érzem, ezt mutatja az is, hogy edzésen a tavalyi 5-6 emberhez képest most szinte az egész csapat ott van. A tréningeken előtérbe van helyezve a kapura lövés, ennek köszönhető, hogy ilyen sokan találtak már be a kapuba idén. A hétvégi meccsre természetesen győzelmet várok, de nem szabad elbízni magunkat. A nyáron játszott edzőmeccshez képest, ahol nagyon nagy arányú győzelmet arattunk, úgy érzem, a mostani sokkal nehezebb lesz, hiszen itt már mindkét csapat a 3 pontért játszik.

 Vereség a szomszédvári rangadón!

A hétvégén Zalaapátiba látogatott csapatunk, ahol 4-3-ra kikapott, s továbbra is az első fordulóban szerzett egy ponttal várja a folytatást.


Zalaapáti - Sármellék FC 4:3 (2:1)
: Antal, Zanati Zs., Bojt

Sármellék FC: Kiss Sz. - Tislér, Hegedüs, Nagy, Mikolás (Müller) - Bojt, Balogh, Antal, Tihanyi, Zsédely (Magas), Csiszár (Zanati Zs.)

A mérkőzést megelőzően bizonyossá vált, hogy Sági Tamás  csapatunk első számú kapusa továbbra sem tudja vállalni a játékot a sérülése miatt, ezért újabb "beugrót'' köszönthettünk a csapat kapujában Kiss Szabolcs személyében. A kapuba az a játékos állt, akire ugyancsak szükség lenne a mezőnyben is.

Ahogy hetek óta megszokhattuk, ellenfelünk az első valamirevaló akció végén elvégzett szöglet utáni kavarodásból vezetést szerzett a 14. percben. Az egyenlítésre nem kellett sokat várni, ugyanis egy formás sármelléki akció végén Antal Gergő játszotta tisztára magát, majd higgadtan lőtt a jobb alsó sarokba, a hazaiak kapusa mozdulni sem tudott a lövésre. A Zalaapátiak a 28. percben ismét vezetéshez jutottak. Játékosuk les-gyanús helyzetből ugrott ki, védőink nem tudták utolérni, és szabálytalankodni sem akartak, így a hazaiak vezetéshez jutottak. A félidő hátralevő részében próbálkoztunk, de gólt nem sikerült elérnünk. Az első félidőről még elmondható, hogy rendkívül sportszerű keretek között folyt.

A második játékrész - ugyancsak a megszokottaknak megfelelően - sármelléki akciókkal kezdődött. Mindent megtettünk az egyenlítés érdekében, azonban a hazaiak egy kontra támadás végén Nemes Lajos révén újabb gólt lőttek, így az 55. percben már 2 gól volt a különbség a hazaiak javára.

Továbbra sem adtuk fel, és Tihanyi Tomi vezérletével - aki hol a jobb, hol a baloldalon futott el - több gólhelyzetig is eljutottunk. Egy ilyen támadás végén a 68.percben éppen Tomi lépett ki a védők közül, gyönyörű testcsellel a kapus mellett is elhúzott volna, azonban a portás brutális mozdulattal leterítette. A labda azonban továbbcsorgott, és az érkező Zanati Zsolt az üres kapuba gurított. Az eset végén a játékvezető - a hazai és vendégszurkolók legnagyobb meglepetésére - csupán sárga lappal "jutalmazta'' a kapus megmozdulását.

Ismét egy gól volt a különbség a hazaiak javára. Ebben az időszakban nagy erőket mozgósítottunk az egyenlítés érdekében, és ahogy ugyancsak megszokhattuk - a kelleténél jobban kinyílt a védelmünk, amelyet a hazaiak több kontrája is jelzett. Egy ilyen kontra végén a hazaiak lövése az egyik védőnk kezén csattant, amelyet a játékvezető szabálytalannak ítélt. Megjegyzendő, hogy 2 méterről elemi erővel leadott lövésnél a védő keze a teste mellett volt, tehát szándékos kezezésről nyilván nem lehetett szó. Ezt jelzi egyébként, hogy a bíró nem is adott sárga lapot a vétkes játékosnak. A tizenegyesből a hazaiak ismét 2 gólos vezetésre tettek szert.

Csapatunk tartását bizonyítja, hogy a középkezdés utáni támadásból elvégzett szögletet követően szépítettünk, de a mérkőzés végéig a kialakított helyzetekből gólt már nem tudtunk elérni. A hazai csatárok e közben szintén alakítottak ki helyzeteket, "Csucsos'' azonban néhány esetben jó érzékkel hárított. A kapusnak egy bravúrt is be kellett mutatnia, amikor a játékvezető egy hazacsorgó labdát hazaadásnak minősítve az ötös vonaláról végeztetett el szabadrúgás a hazaiakkal. A lövést  kapusunk hatalmas bravúrral hárította.

Összességében elmondható, hogy a helyenként kifejezetten szórakoztató szomszédvári rangadón a döntetlen eredmény igazságosabb lett volna, ugyanakkor a hazaiak nem érdemtelenül jutottak a 3 bajnoki ponthoz.

(Dr. Tihanyi Ottó)

***

U19: Zalaapáti-Sármellék 3:6
: Tóth M., Zsótér, Hetesi, Tóth Á., Gosztonyi Z., Tőke

 Sármellék FC -Helsa Andráshida TE 1:4 (1:2)
: Csiszár

Sármellék, 100 néző. v.: Hegedüs (Varga, Kanizsai)

Sármellék: Tislér - Müller, Tomity (Magas), Antal, Bojt, Balogh, Tihanyi, Szabados, Mikolás, Zanati Zs. (Buzamat), Csiszár

Kedvezőtlen előjelekkel készült a csapat a második hazai mérkőzésre, mert Sági Tomi megsérült, a pótlására beugró Tislér Lajosnak pedig a pénteki edzésen kificamodott az ujja, ennek ellenére vállalta a védést. Zsédely Christian belázasodott, Nagy Olivér családi okokból, Császár Zsolt pedig munkahelyi elfoglaltsága miatt hiányzott. Mindezek ellenére a közönség és a csapat a győzelemben bizakodott.

Csapatunk rögtön a mérkőzés elején támadólag lépett fel, mégis a vendégek szereztek gólt egy látványos mozdulat után. Az első félidő derekán teljesen megérdemelten egyenlítettünk, Csiszár Matyi révén, azonban egy lesgyanús szituációt követően a vendégek szereztek újabb gólt.

A második félidőben felborult a pálya,  szebbnél szebb támadásokat vezettünk, azonban gólt nem sikerült elérnünk, a vendégkapus többször bravúrral hárított.  A vendégek ritka kontratámadásik egyikéből növelni tudták előnyüket. A két gólos hátrány ellenére  mindent egy lapra téve rohamoztunk, amikor az andráshidaiak a kinyíló védelmünk mellett megadták a kegyelemdöfést.

Sajnos továbbra sem találjuk góllövőcipőnket a sok kialakított helyzet ellenére.

A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a játékvezető több ítélete is borzolta a kedélyeket, tévedései többnyire csapatunkat sújtották.

A helyzetek száma és a mérkőzés képe alapján a vendéggyőzelem aránya túlzottnak mondható.

Jók: Bojt, Csiszár, Antal , Tihanyi

(Tihanyi Ottó)

Kocsis Norbert, vezetőedző: A mai mérkőzésen az ellenfélnek négy helyzete volt ezeket mind gólra váltotta. Ezzel szemben nekünk kétszámjegyű lehetőségünk volt, és csak egy gólt tudtunk szerezni. Amíg a helyzetkihasználáson nem tudunk javítani, addig nehéz mérkőzések elé nézünk.

***

U19: Sármellék-Andráshida 0:5
Sármellék: Molnár M. (Humpók) - Koloszár (Ágoston Á.), Molnár F., Tóth M., Zsótér, Tőke, Kósa, Tóth Á. (Jándli), Gosztonyi Z., Szenyéri (Kaszab), Sass
(Gosztonyi D.)

Koloszár László, U19: Nem igazán tudtuk, hogy az Andráshida milyen kondiban van és, hogy milyen a játék stílusuk, mivel most játszottunk velük először. Az előző két fordulóhoz képest valamivel szétesettebbek voltunk, és amint az előzőekben is hangoztattam, nem tudtuk milyen képességűek a hidaiak, megleptek bennünket. Az ellenfél kihasználva a helyzeteit gólokat lőtt, ami sajnos a mi csatárainknak nem jött össze. Természetesen szeretnénk mindig nyerni, és egy jó helyezést is elérni a bajnokságban. Meg is teszünk érte mindent, amit képességeink engednek. Már a következő fordulóra készül a csapat, nem szabad alábecsülni az ellenfelet, aki most a szomszédos falu Zalaapáti lesz. Utolsó gondolatként annyit mondanék, hogy Hajrá Sármellék!!!

*****

Újra itthon: Andráshida a vendégünk

Soron következő mérkőzésünket is hazai környezetben vívjuk, a két forduló után ugyanolyan mérleggel (1 döntetlen, 1 vereség) álló Andráshida látogat hozzánk.

2016. augusztus 28. 17:30
Sármellék FC - Helsa Andráshida TE
v.: Hegedüs (Varga, Kanizsai)

Kocsis Norbert, vezetőedző: Az első hazai bajnokinkon nem sikerült győzelemmel megörvendeztetni a szurkolóinkat, holnap azon leszünk, hogy ezúttal győztesen hagyjuk el a pályát. A héten jól dolgoztak a srácok, remélem meg lesz a gyümölcse a befektetett munkának. Annyi negatív előjel van, hogy a kapusunk Tamás sérült, a pótlása nem lesz egyszerű feladat, de megoldjuk.


Bojt Balázs, csapatkapitány: A vasárnapi mérkőzésen sármelléki győzelmet várok. Az előző összecsapás hibáit kijavítva, úgy érzem, reális esélyünk van a győzelemre. Szeretnénk bebizonyítani a szurkolóinknak, hogy az idei évben helyünk van a megyei másodosztályban! Remélem, a vasárnapi meccsre minél többen kilátogatnak, és szurkolásukkal hozzásegítenek minket a győzelemhez!

***

U19, 15:30: Sármellék-Andráshida
Tőke Milán, csapatkapitány:
Nagyszerűen tudtuk kezdeni a szezont, őszintén szólva kellemeset csalódtam a csapatban. Nem számítottam ennyire magabiztos játékra, mint amit az első két meccsen produkáltunk. Sokat erősödtünk tavalyhoz képest, ez részben köszönhető az újonnan érkezőknek, másfelől pedig óriási fejlődés figyelhető meg a korábbi tagok között. Most már elmondható, játsszuk a futballt.
Ami az Andráshida elleni mérkőzést illeti: Optimistán állok hozzá a következő fordulóhoz. Kemény meccsre számítok, de tudom, hogyha mindenki odateszi magát 100 százalékosan, akkor nem lehet gond a 3 pont begyűjtése most sem. Úgy érzem, a csapatban most megvan az a tűz, amely a győzelemhez kell.

 
Vereség itthon!

Hazai pályán is debütáltak csapataink, valamint a frissen átadott sportpálya is a hétvégi 2. fordulóban. Sajnos a bemutatkozás nem sikerült jól, 2-0-ás vereség lett a vége. Az ifi magabiztos győzelmet aratott.

2016. augusztus 21. 17:30, v.: Hoffman (Molnár)
Sármellék FC - Zalaszentiván 0:2
(0:2)

Sármellék: Sági - Nagy, Müller (Csiszár), Tislér (Mikolás), Tomity - Antal, Bojt, Balogh, Zsédely (Szabados), Tihanyi - Magas (Császár)

Kocsis Norbert, vezetőedző: Egy félidőnyi előnyt adtunk a mai ellenfelünknek. Érthetetlen számomra, amit az első játékrészben produkáltunk. A második félidő már hasonlított arra, amit elképzeltünk, de sajnos a jó játék nem párosult gólokkal. Így azt kell mondanom, hogy megérdemelt vereséget szenvedtünk.

***

U19: Sármellék-Zalaszentiván 5:1
Sármellék: Molnár M. (Humpók) - Koloszár (Jándli), Molnár F., Homály, Tóth M. (Ágoston), Hetesi (Kaszab), Zsótér, Tőke, Kósa (Gosztonyi D.), Tóth Á., Gosztonyi Z. (Vigh)
: Hetesi, Tőke, Gosztonyi Z. (2), Kósa

 
Bravúros döntetlennel kezdtük a szezont

Egyesületünk idegenben játszotta első mérkőzését a Zalaszentgyörgy otthonában, ahol fordulatos mérkőzésen 3-3-mas döntetlenre végeztek a csapatok. Utánpótlás csapatunk 3 pontot gyűjtött a nyitányon.


Zalaszentgyörgy - Sármellék FC 3:3
(1:2)
: Bojt, Tihanyi, Nagy

Kocsis Norbert, vezetőedző: A találkozó első 20 percében az történt a pályán, amit elterveztünk, végig irányítottuk a játékot, az ellenfélnek momentuma sem volt ebben az időszakban. Aztán a félidő második felében elvesztettük a ritmust, beszorultunk nem tudtunk folyamatos játékot kialakítani. A második félidő elején több minket súlytó itélet született, ezeknek köszönhetően az ellenfél meg tudta fordítani az eredményt. Csapatom lelki erejét mutatja, hogy fel tudtunk állni, és legalább az egy pontot megszereztük. Kicsit hiányérzetem van, mert több volt ebben a találkozóban.

U19: Zalaszentgyörgy-Sármellék 1-2

 
Egyesületünknél véget ért az átigazolási időszak


Több szempontból is eseménydús és érdekes időszakon van túl a Sármelléki Sportegyesület. A Zala Megyei Igazgatóság felkérte egyesületünket, hogy a következő idényben is a megyei II. osztály küzdelmeiben vegyen részt. A felkérést a Sármellék SE elfogadta, így a 2016/2017-es szezonban is a másodosztályban szerepelnek majd csapataink. Az átigazolási időszak zárultával rengeteg értékes labdarúgóval gazdagodott egyesületünk, közülük több korábbi helyi kötődésű játékos. Külön érdekesség, hogy Alsópáhokról hatan is érkeztek hozzánk a nyáron - köztük is több ismert arccal - , valamint egy hévízi fiatal is csatlakozott a kerethez. Külön öröm, hogy újra edzésbe állt, és játékra jelentkezett Bonyai Péter, valamint Bereczki Gábor is. A felkészülési időszak továbbra is gőzerővel zajlik, az augusztus 14-i bajnoki rajtig. (Aranyics Máténak és Horváth Krisztiánnak további sikereket kíván egyesületünk a magán-, és sportéletben egyaránt).

Érkezett: Balogh Péter (Zalaapáti), Tihanyi Tamás (Türje SE), Homály Márk, Lakesz Gergő, Magas Milán, Németh Richárd, Tomity Ádám, Zsédely Christian (mind LE Alsópáhok), Müller Gábor (Hévíz SK)

Távozott: Aranyics Máté (Kormányőr SE), Horváth Krisztián (Karmacs SE)

 


 

TAO tájékoztató

Elkezdődtek a 2015/2016-os TAO pályázat beszerzései.
A napokban megérkeztek a nézőtéri padok, valamint egyesületünk megrendelte a pályavonalazó gépet is. Hosszas kivitelezés után elkészült az automata öntözőberendezés, valamint a pályafelújítás. Jelenleg a talaj rehabilitációja/pihentetése zajlik, így labdarúgóink Zalaapátiban rendezik hazai mérkőzéseiket.

 

Ezzel egy időben benyújtottuk a 2016/2017. évadra vonatkozó sportfejlesztési programunkat is. ennek részletei a TAO Támogatás menüpontban elérhetőek.


 

 

Érkezett: Hetesi Levente, Humpók Erik (Bozsik UP Sármellék), Kocsis Norbert (Vindornyaszőlős), Koloszár László (Alsópáhok), Kopricsánecz Gábor (Zalaapáti), Lakesz Ádám (Hévíz SK), Magyar Sándor (FC Keszthely), Szabados Olivér (Semjénháza SE), Szenyéri Márk (klub nélkül)

Távozott: -

 
 

Érkezők: Bogdán Kristóf, Gosztonyi Dániel, Gosztonyi Zoltán, Jándli Dávid, Kaszab Máté (mind Sármellék Bozsik Program), Bereczki Gábor (Óhid FC), Császár Zsolt (Egervári TE), Kósa Alex (Hévíz SK), Lóki Tibor (Zalaapáti), Németh Gyula (Zalavári SK), Pintér Zsolt (Drávaszabolcsi Dózsa FC), Sass Gergő (Hévíz SK), Vigh Máté (FC Keszthely)

Távozók: Kocsis Norbert (Vindornyaszőlős), Koloszár László (Alsópáhok), Németh Richárd (Alsópáhok), Tihanyi Tamás (Zalaszentgrót)Tomity Ádám (Alsópáhok), Tóth Titusz (Alsópáhok)

 
Nagylengyelen zárjuk a szezont

Az utolsó fordulóban a megyei III. osztály Északi csoportjában együttesünk a Nagylengyel csapatához látogatott, és 3-2-es vereséget szenvedett. Ezzel eldőlt, hogy a 3. helyen végzett a Sármellék FC.


Nagylengyel - Sármellék FC 3-2 (1-1)
: Tislér, Nagy

Tartalék: Nagylengyel-Sármellék 5-2

 


 

Újra nyertünk a műfüvön 


Sármellék FC - Pölöske 2-0
(1-0)
: Tihanyi (2), : Tihanyi

Tartalék: Sármellék-Pölöske 1-3

 


 


Salomvári X


Salomvár - Sármellék FC 2-2
(1-1)
: Tislér, Csűri

Tartalék: Salomvár-Sármellék 2-3

 


 

Kemény ellenfelet vertünk a hévízi műfüvesen


Sármellék FC - Zalaháshágy 5-2
(3-1)
: Antal (2), Bojt, Tislér, Csiszár

Tartalék: Sármellék-Zalaháshágy 1-5

 


 


Hahótot is megvertük


Hahót - Sármellék FC 0-4
(0-2)
: Tihanyi, Bojt, Csiszár (2)

Tartalék: Hahót-Sármellék 1-3

 


 


Megvertük a listavezetőt!


Pakod - Sármellék FC 1-3
(0-1)
: Tihanyi, Buzamat, Bojt

Tartalék: Pakod-Sármellék 1-1

 


 


Kiharcolt győzelem!


Zalacséb - Sármellék FC 1-2
(1-1)
: Tihanyi, Bojt. : Nagy

Tartalék: Zalacséb-Sármellék 5-2

 Kikaptunk Csatáron


Csatár - Sármellék 4-1
: Mikolás

Tartalék: Csatár-Sármellék 1-1

 
A rangadó "elmaradt"


Becsvölgye - Sármellék FC 5-0 (1-0)

Tartalék: Becsvölgye-Sármellék 4-0Kiütöttük Döbrétét

Babosdöbréte - Sármellék 0-10 (0-3)
: Antal, Csiszár (2), Hegedüs (2), Zanati, Tihanyi, Nagy, Tislér, Mikolás 


 Vereség Káváson


Kávás - Sármellék 2-0

 Átigazolások télen


Érkezett: Buzamat Mihai (CFR Cluj), Kántor Dániel (Keszthely), Kiss Szabolcs (Zalavár), Monzinger János (Höflein SC - Ausztria), Németh Richárd (Alsópáhok), Tóth András (Esztergályhorváti), Tóth Gergő (klub nélkül), Vigh Máté (Keszthely)

Távozott: Lakesz Gergő (Alsópáhok), Lukács Zsolt (Zalaszentgrót), Horváth Martin (Zalaapáti)Szőke Miklós (Szentendre)


* Fix átigazolások sötéttel kiemelve.

  Utolsó elmaradásunkat is pótoltuk, 2. helyen zártuk az őszt


Sármellék FC - Salomvár 3-1
(1-1)
: Antal (2), Hegedűs

Tartalék: Sármellék - Salomvár 4-1

 


 

Győzelem az elmaradt meccsen


Sármellék FC - Hahót 5-1
(2-1)
: Aranyics (2), Antal, Tihanyi, Schóber (öngól)

Tartalék: Sármellék - Hahót 3-1

 


 

Döntetlen Nagylengyel ellen


Sármellék FC - Nagylengyel 3-3
(1-1)
: Lukács, Tihanyi, Hegedüs

Tartalék: Sármellék-Nagylengyel 2-2

 Győzelem idegenben


Pölöske - Sármellék 3-5
(2-2)
: Antal, Tihanyi, Lukács, Bojt (2)

Tartalék: Pölöske - Sármellék 3-2

 Sikertelen hétvége


Zalaháshágy - Sármellék FC 6-2
: Lukács, Hegedűs

Tartalék: Zalaháshágy-Sármellék 2-0

 


 

Elmarad hétvégi mérkőzésünk


A 2014. szeptember 28-ra kiírt Sármellék - Hahót bajnoki mérkőzésünket a vendég csapat kérésének megfelelően elhalasztottuk.

A mérkőzés új időpontja: 2014. november 2. 12:00 és 14:00.

 Újabb fontos győzelem


Sármellék - Pakod 4-2
(3-1)
: Antal, Bojt, Tihanyi (2)

Tartalék: Sármellék - Pakod 4-0

 


 

Nekünk nyolc!


Sármellék - Zalacséb 8-0
(5-0)
: Csiszár (2), Tihanyi, Antal (3), Hegedüs (2)

Tartalék: Sármellék-Zalacséb 8-0

 


 

Döntetlen szombaton


Sármellék FC - Csatár 2-2 (1-0)
: Csiszár, Tihanyi

Tartalék: Sármellék - Csatár 2-0

 


 

Ez fájt!


Sármellék FC - Becsvölgye 1-2
(1-1)
: Tihanyi

Tartalék: Sármellék - Becsvölgye 5-2

 Kiütés!


Sármellék - Babosdöbréte 14-0 (5-0)
: Antal (3), Aranyics (2), Tihanyi (4), Lukács, Bojt (2), Hegedüs E., Nagy

Tartalék: Sármellék - Babosdöbréte 8-0

 Szezonrajt győzelemmel


Sármellék - Kávás 3-1
(0-0)
: Csiszár, Tihanyi, Antal

Tartalék: Sármellék - Kávás 5-2

 Kupabúcsú


Sármellék - Zalaapáti 0-4
(0-1)

 


 

Átigazolási infók!

Érkezett: Horváth Krisztián (Karmacs), Horváth Martin (Zalaapáti), Koloszár László (Alsópáhok), Tóth Titusz (Zalavár), Szőke Miklós (Zalaapáti)

Távozott: Horváth Zoltán (Zalavár), Lóki Tibor (Zalaapáti), Magas Milán (Zalavár), Vass Ákos (Cserszegtomaj)

 


 

Hagyományos búcsúi meccsel zártunk, nyakakban a bronz

2014. június 29. 16:00
Sármellék - Balatonszentgyörgy 6-4 (5-0) 

Játék nélkül zártunk a 3. helyenSármellék FC - Zalakoppány 3-0
elmaradt!  

 Karmacson nyertünk

 

Karmacs - Sármellék 2-7 (0-3)
: Antal (3), Aranyics, Csiszár, Lukács, Tislér

 


 

Fontos idegenbeli siker a hajrá előtt


Sümegcsehi - Sármellék 0-1 (0-0)
: Hegedüs 

 Vindornyaszőlőst vertükSármellék FC - Vindornyaszőlős 3-1 (0-0)
: Bojt, Antal, Aranyics

 


 

Szomszédvári rangadót nyertünk!


Zalavár - Sármellék FC 1-4
(0-0)
: Csiszár, Antal, Hegedüs E., Aranyics 

 Fontos csatát nyertünkSármellék FC - Hévíz II. 3-1
(0-1)
: Tihanyi, Antal (2)

 


 

Újra a győzelem útján...


Zalaszántó - Sármellék FC 0-3 (0-2)
: Antal, Tihanyi, Zanati

 


 

Fájó döntetlen

 

Sármellék FC - Tekenye 3-3 (2-0)
: Tislér (2), Kocsis

 


 


Elbuktuk a szezon rangadóját!

 

Rezi - Sármellék FC 2-1 (0-1)
: Antal

 


 

Sármellékiek figyelem!

 

Ha van kedved kipróbálni az íjászatot, és ha pár órát szívesen töltesz szabadban, akkor lehetőség van íjászatra hétfőn, pénteken 16:00-18:00 óráig, illetve szombatonként 10:00-12:00 óráig a sármelléki sportpályánál. Ha nincsen íjad nem gond, mert adunk. Sok szerencsét! Őrizzük együtt a hagyományokat!

 

Levente Íjász szakosztály Rangadót nyertünk!

 

Sármellék FC - Kehidakustány 3-1 (2-0)
: Csiszár, Lukács, Bojt 


 Óhídon vendégeskedtünk

 

Óhíd - Sármellék 1-4 (1-2)
: Antal (2), Hunyadi, Lukács 


 

Sikerült a visszavágás


Sármellék - Zalaszentlászló 2-0 (0-0)
: Lukács, Horváth Z. 

 


 

Döntetlen a tavaszi nyitányon


Zalacsány - Sármellék 1-1 (0-1)
: Tislér

 


 

Átigazolási hírek

Elkezdődött a téli átigazolási időszak! Lesz mozgolódás csapatunk háza táján is, folyamatosan frissülő cikkünkből értesülhet az aktualitásokról!

Érkezett: Zanati Zsolt (újra aktív), Zanati Béla (FC Frutigen), Halász László (Zalaszentiván SE), Tislér Lajos (Vonyarcvashegy SE)

Távozott: Kiss Szabolcs (Zalavár SK), Tóth Titusz (Zalavár SK), Boncföldi Gábor (Böhönye)

 


 


 

K.O. szezonzárásként


Sármellék - Zalaszántó 10-1
(4-0)
: Hegedüs R. (4), Antal (2), Csiszár, Horváth Z., Bojt, Tihanyi

 


 

A sereghajtóhoz látogattunk


Zalakoppány - Sármellék 1-7 (0-3)
: Csiszár, Antal (2), Tihanyi, Bojt, Lukács, Aranyics

 


 

Ismét győzelem hazai pályán

Sármellék FC - Karmacs 1-0 (0-0)
: Antal


Többet között Antal ötösével a mieink fölényes 8-0-ás győzelmet arattak Vindornyaszőlősön. Ezzel tovább tapadunk az közvetlen élmezőnyhöz.

Vindornyaszőlős - Sármellék 0-8 (0-3)
: Antal (5), Hegedüs E., Zsótér, Bojt. : Zsótér 

 Szomszédvári (örök)rangadó

 

Szomszédvári rangadót rendeztek a megyei bajnokság 9. fordulójában, ahol a mieink 3-1 arányban felülmúlták a Zalavár együttesét.

 

Sármellék FC – Zalavári SK 3-1 (1-1)
: Tihanyi, Antal (2) 

Csak egy félideig tartott a jókedv

Hévíz II. - Sármellék 3-1 (0-1)
: Tihanyi

 Tekenyei botlás

Tekenye - Sármellék 2-0

 


 

Döntetlen a rangadón!

 

Sármellék FC - Rezi 1-1 (1-0)
: Hegedűs R.

 


 

Megvan az első idegenbeli győzelem


Kehidakustány - Sármellék FC 2-3 (1-0)
: Tihanyi, Kocsis, Antal

 Megvan a győzelem!

 

Sármellék FC - Óhid FK 4-3 (1-2)
: Nagy O., Antal (2), Zsótér.: Tomity 

Egy nagyon fordulatos, izgalmas, kiállításokkal tarkított mérkőzésen Antal Gergely és Tihanyi Tamás vezérletével megszerezte első győzelmét a Sármellék SE. Bízva a jó folytatásban: Hajrá Sármellék!

 


 

Szentlászlóra látogattunk

 

Zalaszentlászló SE - Sármellék FC 2-1 (2-1)
: Tőke

 


 

Tisztes helytállás a kupában

Sármellék - Zalaapáti 0-1 (0-1)

 


 

Döntetlen a nyitányon

Sármellék - Zalacsány 2-2 (1-2)
: Csűri, Tihanyi 

 Elrajtol az új szezon

Finisbe érkezett a felkészülés, augusztus 18-án indul a megyei III. osztály keleti csoportjának küzdelemsorozata. Az orvosi igazolások hiányosságai miatt csaknem az egész kupaforduló elmaradt, így ezt egy későbbi időpontban játsszák le. A mieink számos edzőmérkőzéssel és tréninggel várták az új évadot, és a Zalacsány elleni hazai találkozóval igyekeznek megalapozni a feljutáshoz vezető utat.

2013. augusztus 18. 17:00
Sármellék FC - Zalacsány
v.: Erdélyi (Horváth, Aczél) 

  

Augusztus 11-én indul az új szezon

A Zalaapáti elleni Magyar Kupa selejtezővel kezdetét veszi a 2013/14-es labdarúgó szezon a mieink számára is. Rá egy hétre hazai pályán fogadjuk a Zalacsány együttesét, ezzel útjára indul a labda a megyei III. osztály keleti csoportjában is. Csapatunkat az új évadban Kocsis Norbert irányítja majd, egyértelmű célkitűzés a megyei II. osztályba való feljutás. A kiesés miatt sok távozó volt idén nyáron, míg érkező oldalon új edzőnk és Lukács Zsolt Zalaudvarnokról újak a fiúk között. Korábbi sármelléki játékosunk, Magyar Csaba átigazolása folyamatban van. 

Érkezett: Kocsis Norbert (Balatonberény), Lukács Zsolt (Zalaudvarnok), Magyar Csaba? (Zalaszabar)

Távozott: Balogh Péter (Zalaapáti), Benke Ádám (Zalavár), Benke Péter (Vonyarcvashegy), Bereczki Gábor (Zalaapáti), Dóczi Mátyás (Vonyarcvashegy), Horváth Krisztián (Karmacs), Karacsi Gábor (Vonyarcvashegy), Koloszár László (Alsópáhok), Rezes Zoltán (FC Keszthely)

 Egy félidő kihagyás

FC Keszthely - Sármellék FC 4-2 (4-1)
: Bereczki, Balogh

Ifjúsági: Keszthely-Sármellék 2-6

  

A koncentráció hiánya


Cserszegtomaj - Sármellék 6-1
(4-1)
: Bereczki

ifjúsági: Cserszegtomaj-Sármellék 1-0

 


 

Sima vereség


Sármellék - Zalaszentgyörgy 0-3 (0-2)


ifjúsági: Sármellék-Zalaszentgyörgy 4-3

 


 

Vereség...


Várvölgy - Sármellék 3-1
(3-0)
: Bereczki

ifjúsági: Várvölgy-Sármellék 5-0

 


 

Kegyetlen hibakihasználás


Bár játékosaink sokáig jól állták a sarat, sőt helyenként jól játszva, élvezetes mérkőzést alakítottak ki a gyakorlatilag bajnoknak tekinthető Gyenesdiás ellen, végül mégis kénytelenek voltak fejet hajtani a hibákat eredményesen kihasználó Balaton partiak előtt.


Sármellék - Gyenesdiás 0-3 (0-0)

Ifjúsági: Sármellék-Gyenesdiás 1-1

 


 

Kemény csata volt Szentivánon


Zalaszentiván - Sármellék 2-0 (2-0)
: Tamás A.

Ifjúsági: Zalaszentiván-Sármellék 6-3

 


 

Győzelem hazai pályán
 

Sármellék FC - Vasboldogasszony 3-1 (1-0)
: Hegedűs R. (2), Bereczki 

Ifjúsági: Sármellék-Vasboldogasszony 3-1

 Döntetlen idegenben

Becsvölgye - Sármellék 0-0


Ifjúsági: Becsvölgye-Sármellék 2-3

 Szerencsétlen ünnepi forduló
 

Nagykapornak - Sármellék 2-1 (1-0)
 : Bojt

ifjúsági: Nagykapornak-Sármellék 3-4

 Böde nem csak a Fradiban jó...


Sármellék FC - Böde 1-3 (0-1)
: Bereczki

Ifjúsági: Sármellék-Böde 0-7

 


 

Vége a kupakalandnak

Sármellék FC - Hévíz SK 0-6 (0-4)  


 

 Döntetlen a Balaton-parton


Vonyarcvashegy - Sármellék FC 1-1 (0-0)
: Bereczki 

ifjúsági: Vonyarcvashegy-Sármellék 0-1

 Döntésre várva...


Sármellék FC - Nemesapáti 2-1-nél a 92. percben félbeszakadt...

Ifjúsági: Sármellék-Nemesapáti 7-0

 Végre forduló, és kupaellenfelünk is van!


Zalaapáti - Sármellék FC 0-0

Ifjúsági Zalaapáti-Sármellék 0-3

Kisorsolták Magyar Kupa ellenfelünket. A megyei selejtező 4. fordulójában az NB III-mas Hévíz SK-val játszunk. A mérkőzést április 24-én, szerdán hazai pályán vívjuk.

 Újabb győzelem hazai pályán
 

Sármellék FC - Zalaszentmihály 1-0 (0-0)
: Hegedűs R.

Ifjúsági: Sármellék-Zalaszentmihály 1-1Határozat


A versenybizottság versenyügyi eljárás keretében – tárgyalás mellőzésével - meghozta határozatát, a 2013.03.16-17-re kisorsolt megyei I. II. III. osztályú és U16 korosztályú bajnoki mérkőzéseket elhalasztja a labdarúgó pályák használhatatlansága miatt.
Az elhalasztott mérkőzések új időpontjáról 2013.03.19-én (kedd) dönt a versenybizottság.


Zalaegerszeg, 2013.03.14.

Verseny Bizottság


 

 

Elkezdtük a tavaszi menetelést...

 

Sármellék FC - Police-Ola LSK 3-2 (2-1)
: Borbély, Tihanyi, Aranyics

Ifjúsági: Sármellék-Police 2-3Felkészülési mérkőzéseink az első tavaszi hétvégén


Március első hétvégéjén két edzőmérkőzést is játszott felnőtt gárdánk, míg U19-es csapatunk egyszer lépett pályára.

Eredmények:

Türje - Sármellék FC 1-1 (1-0) : Bojt
Sármellék FC - Zalaapáti 4-2 (2-0) : Bereczki (2), Hegedűs R., Horváth Z.

U19:
Sármellék FC - Karmacs 2-1 (1-0) 


 

A tavaszi rajt előtti változások csapatunk körül


A téli szünetben ismét aktív volt csapatunk, és a felkészülés mellett jutott idő erősítésekre is. A Sármellék FC-nél kezdi a tavaszt Nagy Olivér, aki korábban már volt együttesünk labdarúgója, ezelőtt a Hévíz SK-t erősítette. Ugyancsak Hévízről jött Hegedűs Richárd, aki a támadások építésénél lesz erőssége a gárdának. A kapuban is változás történt, Rezes Dávid távozó helyére Rezes Zoltán érkezett. Fél év zalaapáti kaland után tért vissza Sármellékre Zanati Zsolt.

Az új igazolásaink sorrendben Nagy Olivér, Hegedűs Richárd, Rezes Zoltán és Zanati Zsolt:

   

Érkezett: Hegedűs Richárd (Hévíz SK), Karacsi Gábor (FC Keszthely), Nagy Olivér (Hévíz SK), Rezes Zoltán (FC Keszthely), Zanati Zsolt (Zalaapáti)

Távozott: Baumgartner Zsolt (Zalavári SK), Rezes Dávid (Balatonberény).


 
A "visszavágót" is hoztuk

Második felkészülési mérkőzésén ismét Balatonszentgyörggyel mérkőzött meg csapatunk, és nyert is a korábbi eredményhez egy gólt hozzátéve 4-2 arányban. A mieink február 23-án a révfülöpi edzőtáborban vívják újabb mérkőzésüket.

Balatonszentgyörgy - Sármellék FC 2-4 (0-2)
: Horváth, Nagy, Hegedűs R., Balogh

 


 

Győzelem az első felkészülési mérkőzésen

3-2 arányban idegenben múlta felül a Balatonszentgyörgy gárdáját csapatunk, amely szinte végig irányította a játékot. A sármellékiek nagyon jól dolgozták ki a helyzeteket, ám a befejezéseknél sokszor még hiba csúszott a gépezetbe, ennek köszönhető, hogy az eredmény szorosabb lett, mint ahogy a játék képe mutatta.
Ifjúsági csapatunk ugyanezen a hétvégén Zalacsányt fogadta és verte meg 2-1-re.
A stáb a bajnokság előtti utolsó hétvégén edzőtáborba vonul, valamint további edzőmeccsekkel várja a tavaszt!

Balatonszentgyörgy - Sármellék FC 2-3 (0-0)
: Bereczki, Tihanyi, Hegedűs 

 
Elkezdődött a felkészülés

A Sármellék FC felnőtt és U19-es gárdája heti két edzéssel elkezdte a felkészülést a 2012/13-as tavaszi szezonra. A játékoskeret erősítése folyamatosan zajlik, jelenleg 3 új labdarúgó is készül a csapattal. Az egyesület több felkészülési meccset is játszik a tél folyamán, valamint három napos edzőtábort is terveznek február végén.


 Az utolsó fordulóban

A hétvégén zárult a megye II-es bajnokság őszi pontvadászata, a mieink a meglehetősen jó erőkből álló Zalaszentgyörgyhöz látogattak, és szenvedtek vereséget. Reméljük, egy sokkal jobb tavasz következik!

Zalaszentgyörgy - Sármellék 2-0
: Bojt 

ifjúsági: Zalaszentgyörgy-Sármellék 8-1


 


 

Megvan!


Sármellék FC - Várvölgy FC 2-0 (1-0)
: Hegedűs, Bereczki

Ifjúsági: Sármellék-Várvölgy 1-3


 
Nehéz hajrá várható

 

Kinizsi SK Gyenesdiás - Sármellék FC 5-0
: Aranyics 

ifjúsági: Gyenesdiás-Sármellék 4-3

 Vereség


Sármellék FC - Zalaszentiván 0-3
: Csűri, Horváth N. 

ifjúsági: Sármellék-Zalaszentiván 1-5


 Vasboldogasszonyt sem vettük be!


Vasboldogasszony - Sármellék FC 3-2 (1-1)
: Bereczki, Bojt

ifjúsági: Vasboldogasszony-Sármellék 1-1
 


 Döntetlen Becsvölgye ellen


Sármellék FC - Becsvölgye 2-2 (1-2)
: Bereczki, Balogh


ifjúsági: Sármellék-Becsvölgye 3-0 


 Szombati forduló Bödén

 

 Böde - Sármellék FC 3-0

Ifjúsági: Böde-Sármellék 1-3


 Nagy meccs, nagy győzelem...

 

Sármellék FC - Vonyarcvashegy 2-1 (1-0)
: Tihanyi (11-esből), Borbély; : Benke 
 

Ifjúsági: Sármellék-Vonyarcvashegy 1-2


 Vereség extrákkal


"Érdekes" körülmények között szenvedett 3:2-es vereséget együttesünk Nemesapátiban, ahol egy teljesen szabályos gólt nem adtak meg csapatunknak. A játékvezető miután gólt ítélt, és a kezdőkör felé mutatott, a nemesapáti játékosok, vezetők és nézők (pályán!) heves tiltakozásának köszönhetően kapustámadás címén érvénytelenítette a gólt, amellyel A Sármellék FC vezetéshez jutott volna. Legyen ez példa minden becsületes játszani akaró csapat számára, a pályán bármi megtörténhet, csak sajnos nem mindig a saját kezünkben van a sorsunk...

Nemesapáti - Sármellék FC 3:2 (1:1)
: Tasner, Tihanyi

Ifjúsági: Nemesapáti-Sármellék 2:1


 


 

Győzelem!


Óriási csatában, nagyszerű győzelmet aratott együttesünk a szomszédvári rangadón.

Sármellék FC - Zalaapáti 4-2 (1-1)
: Hunyadi (2), Tihanyi, Bereczki 

Ifjúsági: Sármellék-Zalaapáti 2-3


 Döntetlen az F.C.K. ellen

 

Sármellék FC - FC Keszthely 1-1 (1-0)
:Borbély


 Újabb vereség


Zalaszentmihály - Sármellék FC 4-1 (1-0)
: Antal


ifjúsági: Zalaszentmihály - Sármellék 2-0


 Továbbjutás!


A 4. fordulóba jutott csapatunk a Magyar Kupában, miután nagy csatában 1-0-ra megverte a Gyenesdiás együttesét.

Sármellék FC - Kinizsi SK Gyenesdiás 1-0 (0-0)
: Magas 


 Nem mindig a jobb nyer...


Egy megpattanó szabadrúgás góllal vitte el a 3 pontot Sármellékről a Nagykapornak gárdája, míg a meccset szinte végig támadó hazaiaknak nem volt szerencséjük a gólszerzéssel. Ifjúsági csapatunk megszerezte első győzelmét.

Sármellék FC - Nagykapornak 0-1 (0-0) 

ifjúsági: Sármellék - Nagykapornak 1-0


 Megvan újabb Magyar Kupa ellenfelünk...


Együttesünk a Kinizsi Gyenesdiás gárdáját kapta a mai Magyar Kupa sorsoláson. A mérkőzésre jövő szerdán hazai pályán kerül sor.

Sármellék FC - Kinizsi SK Gyenesdiás

Magyar Kupa mérkőzés
2012. szeptember 5. (szerda) 17:00 


 
Idegenben a Police ellen


Police-Ola - Sármellék FC 1-1 (0-0)
: Borbély 

ifjúsági: Police-Ola - Sármellék FC 3-0

 
Győzelem a Magyar Kupa 2. fordulójában


Sármellék FC - Zalaszentmihály 3-1 
: Bereczki (2), Magas


 
Fájó vereség a tavalyi dobogóstól

 

Sármellék FC - Cserszegtomaji SK 2-3 (1-2)
: Bereczki (2)


 Továbbjutás a kupában


Zalavári SK - Sármellék FC 1-3 (1-1)
: Bojt, Baumgartner, Kiss.: Horváth Z. 


 


 

Döntetlen az ifi meccsén


U19-es csapatunk 1-1-es döntetlent játszott hazai pályán Cserszegtomaj ifjúsági csapatával. A mérkőzés érdekessége, hogy a bajnokság 1. fordulójában is Cserszegtomaj legjobbjaival csap össze a Sármellék FC.

Sármellék U19 - Cserszegtomaj U19 1-1 (1-0)
:Horváth K.  

Győzelem Pókaszepetk ellen!


A megyei első osztályú Pókaszepetk ellen játszott felkészülési mérkőzést csapatunk, és a hajrában szerzett Aranyics góllal 1-0-ra legyőzte a jó erőkből álló ellenfelet. A jövő heti edzések után vasárnap már tétmeccsen bizonyíthatnak a fiúk, hiszen a Magyar Kupában a Zalavár vendégei lesznek.

Sármellék FC - Pókaszepetk 1-0 (0-0)
: Aranyics 
Az átigazolási időszak lezárult

 

Augusztus 1-én lezárult a megyei bajnokságok átigazolási időszaka. Egyesületünk nagyon aktív volt a nyáron, több labdarúgót is sikerült hozzánk csábítani. A játékosmozgást az alábbiakban közöljük.

Érkezett: Aranyics Máté (Gyenesdiás Kinizsi), Benke Ádám (Zalavári SK), Benke Péter (KSE Várvölgy), Bereczki Gábor (Zalaapáti), Czédula Zoltán (Zalaapáti), Dóczi Mátyás (KSE Várvölgy), Horváth Norbert (Zalaapáti), Horváth Tamás (Balatonberény), Lóki Tibor (Zalaapáti), Rezes Dávid (Keszthelyi Haladás), Tihanyi Tamás (Zalaudvarnok), Tőke Milán (FC Keszthely), Vass Ákos (Hévíz SK)

Távozott: Hajba Gergő (Vonyarcvashegy), Hajba Géza (Gyenesdiás Kinizsi), Kósa Krisztián (Gyenesdiás Kinizsi), Nagy Balázs (Balatonszentgyörgy), Zanati Zsolt (Zalaapáti)

 
Győzelem Berény ellen


Második edzőmérkőzését megnyerte a Sármellék, amely ezúttal hazai pályán fogadta a somogyi Balatonberény csapatát. A mieink 3-2 arányban múlták felül ellenfelüket.


Sármellék - Balatonberény 3-2 (3-1)
: Hunyadi, Balogh, Bonyai

 Sima ifi győzelem


Ifjúsági csapatunk Felsőpáhokon vendégeskedett, ahol felkészülési mérkőzést vívott a helyiek felnőtt csapatával. A mieink sima 9-1-es győzelmet arattak, és az új igazolások nagyon jól teljesítettek.

Felsőpáhok - Sármellék U19 1-9
gólszerzőink: Horváth K., Bagó, Tóth T., Vass (2), Csűri (3), Magas M.

 


 

Megvan Magyar Kupa ellenfelünk


Az idei Magyar Kupa kiírás 1. fordulójában a tavalyi évhez hasonlóan csapatunk a Zalavári SK gárdáját kapta ellenfélként. A mérkőzésre augusztus 12-én 17 órakor kerül sor Zalaváron. 


 Vereség az első felkészülési meccsen


Háromgólos 5-2-es vereséget szenvedett csapatunk első edzőmérkőzésén Balatonszentgyörgyön. A mieink jól kezdtek, több látványos akciót is vezettek, és 2-0-ás előnyre tettek szert. A folytatásban hazaiak fokozatosan átvették az irányítást, majd fordítottak, és végül simán hozták a mérkőzést.

Balatonszentgyörgy - Sármellék 5-2
Gólszerzőink: Horváth Z., Antal 

A következő edzőmérkőzést július 29-én (vasárnap) 18 órakor hazai környezetben vívja csapatunk. Az ellenfél Balatonberény lesz.